Clovni "ameninţători" sperie Franţa

(Jeff J Mitchell / Getty Images)

Un val de panică, declanşat de clovni ameninţători ce bântuie oraşele, s-a răspândit în sudul Franţei, unde poliţia a arestat 14 tineri îmbrăcaţi în costume de clovn, purtând pistoale şi cutiţe de jucărie şi bâte de baseball.

O sursă a poliţiei a declarat că grupul de tineri a fost arestat în parcarea unui liceu din oraşul Agde, după ce în regiune au fost făcute câteva plângeri cu privire la “clovni înarmaţi” ce sperie oamenii.

În oraşul Montpellier, un bărbat deghizat într-un clovn a fost arestat după ce a bătut un trecător cu o bară de fier, în timp ce trei şoferi din oraşe diferite s-au plâns că au fost ameninţaţi de “clovni înfiorători.”

Fenomenul deghizării într-un clovn ameninţător şi al înspăimântării trecătorilor – un curent care a fost văzut şi în SUA şi Anglia – a început să se manifeste în nordul Franţei la începutul lunii octombrie.

În oraşul Bethune din nordul Franţei, un clovn fals a primit săptămâna trecută o sentinţă de 6 luni de închisoare cu suspendare după ce a ameninţat mai mult trecători, fiind îmbrăcat într-un costum specific circului.

Folosind arme false, aceşti “clovni” au fost zăriţi “în principal în zona şcolilor dar şi pe drumurile publice, în tufişuri sau în pieţe. Ţintele lor sunt deseori copiii mici sau adolescenţii dar, de asemenea, şi adulţii”, a declarat o sursă a poliţiei din nordul Franţei.

Teoriile abundă cu privire la originea acestui curent într-o ţară unde Halloween-ul american încă nu a avut loc.

Aceste teorii includ o provocare lansată pe reţelele sociale, un material video postat pe youtube ce arată un clovn malefic înspăimântând oameni şi care a obţinut 31 milioane de vizualizări sau chiar un episod recent din popularul serial American Horror Story în care apare Twisty, clovnul ucigaş.

După un zvon că un clovn bântuia oraşul estic Mulhouse, cinci adolescenţi s-au înarmat miercuri cu o bâtă de baseball, o canistră cu gaz lacrimogen, un ciocan şi un baston pentru a-i pune pe fugă pe “glumeţi.”.

Ei au fost arestaţi şi ulterior eliberaţi, dar incidentul a determinat poliţia naţională să ia măsuri pentru a calma isteria.

“De la mijlocul lunii octombrie, un zvon inspirat de materiale video postate pe Internet, îngrijorează populaţia în legătură cu prezenţa clovnilor ameninţători şi agresivi în Franţa”, a susţinut poliţia naţională într-o declaraţie făcută în această săptămână.

Declaraţia a avertizat că “în ciuda numeroaselor sesizări făcute poliţiei, au avut loc doar câteva cazuri în care oameni îmbrăcaţi în clovni au speriat trecătorii.”

“Acest fenomen poate duce la acte individuale dăunătoare şi la tulburări ale ordinii publice.”

Fie că fac animăluţe din baloane sau apar în filme horror ca şi personaje negative, clovnii au avut de mult timp abilitatea de a distra dar şi pe cea de a înspăimânta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe