Claudiu Năsui: E scandalos! Tudose a anunţat că vârsta de pensionare va creşte

În prezent, bărbaţii ies la pensie la 65 de ani, iar femeile la 63, însă acest lucru urmează să se schimbe în curând. Premierul Mihai Tudose are de gând să crească vârsta de pensionare, o decizie absolut scandaloasă, consideră deputatul Claudiu Năsui.
Claudiu Năsui (USR)
Claudiu Năsui (USR) (Epoch Times Romania)

Este scandalos faptul că premierul Mihai Tudose vrea să crească vârsta de pensionare cu un an sau doi, şi-a exprimat indignarea, pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Claudiu Năsui.

"Frederic Bastiat spunea că statul este marea iluzie prin care toţi avem impresia că putem trăi pe spatele celorlalţi. Cât de bine se potriveşte această constatare pentru România de azi. Premierul Tudose a anunţat că vârsta de pensionare va creşte cu un an sau doi. Ca să vă daţi seama cât de scandalos este lucrul acesta, imaginaţi-vă că aţi fi clientul unui fond de pensii privat la care contribuiţi lunar nişte banii până la o anumită vârstă şi, contractual fondul vă promite că vă va vărsa înapoi o sumă lunară pentru tot restul vieţii. Cum aţi reacţiona dacă acest fond, la un moment dat, ar veni şi v-ar schimba contractul unilateral. V-ar spune „Ştim că dumneavoastră aţi contribuit până acum. Dar noi am mai refăcut calculele şi nu ne putem îndeplini obligaţia contractuală. Deci trebuie să plătiţi mai mult timp.” Nu i-aţi da în judecată de nu se văd?", a declarat Claudiu Năsui.

Potrivit deputatului USR, statul român exact asta face. Diferenţa este că nu a ales nimeni să contribuie la pensii, ne ia el banii cu forţa şi ne promite că ne va da banii la o anumită vârstă.

"Şi când vine momentul să beneficiem de pe urma banilor noştri, ce vedem? Păi nu sunt bani, trebuie să creştem vârsta de pensionare. Dar de ce nu sunt bani? Nu cumva sunt bani pentru unii dar nu pentru alţii? Asta ca să fie clar cine le plăteşte lor pensia specială la care contribuim cu toţii. Unii contribuim, alţii beneficiază", a precizat Claudiu Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne