Veşti "senzaţionale" dinspre Guvern. Românii vor munci mai mult până să prindă pensia

După ce a dat vestea reducerii pensiilor speciale, a plafonării indemnizaţiilor pentru copii, Guvernul mai vine cu o veste care va afecta numeroşi români. Mai exact, într-un viitor nu foarte îndepărtat, vârsta de pensionare va creşte.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Dacă acum bărbaţii din România ies la pensie la 65 de ani, iar femeile la 63, peste un an sau doi, vârsta de pensionare ar putea creşte, a anunţat premierul. Nu cu mult, spune Tudose, doar cu 1-2 ani.

"Legislaţia europeană este una, fiecare ţară îşi dimensionează fenomenul în funcţia de vârsta, speranţa medie de viaţă din ţara respectivă. Când vom ajunge şi noi cu speranţa de viaţă la peste 80 de ani, stăm şi noi de vorbă despre acest lucru. Deocamdată, o să mai crească cu un an-doi, probabil începând cu peste un an, peste doi ani", a declarat premierul, preluat de digi24.ro, într-un interviu acordat Agerpres.

Informaţia vine în contextul în care în spaţiul public s-au înmulţit discuţiile despre faptul că bugetul, grevat de numeroasele promisiuni făcute de PSD, nu mai duce, motiv pentru care social-democraţii caută să taie (sau să mărească, dacă vine vorba de vârstă de pensionare) de peste tot de unde pot.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne