Clătite celebre. Arta din bucătărie

Nathan Shields - autoportret
Nathan Shields - autoportret (Facebook)

Oamenii talentaţi reuşesc să ne surprindă zi de zi prin originalitatea cu care îşi exprimă talentele. Nathan Shields, un fost profesor de matematică, transformă simpla reţetă de clătite, reuşind prin metoda sa inedită să realizeze portretele unor personalităţi cunoscute. Procedeul este destul de simplu, însă talentul este cel care face deosebirea. Nathan pictează în tigaie, cu aluat de clătite, trăsăturile feţei fiecăruia, ochii, gura, nasul, părul, sprâncenele. După ce compoziţia se rumeneşte puţin, completează întreaga faţă cu un aluat mai deschis la culoare. Când clătita este întoarsă, diferenţa de culoare dintre elementele definitorii ale chipului şi restul feţei scot în evidenţă portretul fiecăruia dintre ei. Fiecare chip este realizat în câteva secunde, după cum aţi văzut şi în imaginile din videoclipul pe care l-am ales pentru a vă exemplifica procedura.

În timp şi-a extins talentul în a realiza absolut orice îi trece prin cap, aşa cum puteţi vedea în galeria foto de mai sus.

Nathan Shields spune că profită de interesul copiilor pentru această activitate, îmbunătăţindu-le astfel şi cultura generală. De exemplu, în timp ce realizează portretele membrilor formaţiei Beatles, tatăl le povesteşte celor mici despre legendara trupă. Iar pentru copiii profesorului Shields, micul dejun este o adevărată distracţie, pentru că tatăl lor le prepară din aluat de clătite tot ce îşi doresc cei mici: de la fantasticii dinozauri, personaje din desenele animate până la flori sau gândaci, animale de tot felul, pe care le aleg din atlasele lor.

Nathan Shields a devenit celebru în întreaga lume, clipurile sale au mii de vizualizări, iar mai multe despre operele sale culinare găsiţi şi pe site-ul său.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură