Cîţu: Tudose s-a răzgândit şi păstrează o persoană cu probleme penale în Guvern. Trebuie să-şi ţină cuvântul

Pentru a-şi păstra funcţia, Mihai Tudose s-a răzgândit şi a fost până la urmă de acord să păstreze o persoană cu probleme penale în Guvern, pe Viorel Ilie de la ALDE, a atras atenţia senatorul Florin Cîţu, care îi cere primului ministru să se ţine de cuvând şi să-l remanieze pe demnitar.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Premierul Mihai Tudose trebuie să-l remanieze pe ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, care are probleme penale, a solicitat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele PNL Florin Cîţu.

"Cred că este clar pentru toţi românii că ce s-a întâmplat în ultimele zile arată că PSD nu are nicio legătură cu moralitatea şi aici mă refer în primul rând la premierul Tudose, de Dragnea ştiam, nu are nicio legătură cu profesionalismul, competenţa şi interesul naţional. Având în vedere deciziile luate de PSD în ceea ce priveşte remanierile, ne vedem nevoiţi să-i solicităm premierului Tudose să-l remanieze şi pe Viorel Ilie. Trebuie să-şi ţină cuvântul, pentru că domnia sa este cel care a spus că sunt trei persoane cu probleme penale în Guvernul României. Astăzi aflăm că premierul Tudose s-a răzgândit şi pentru a-şi păstra funcţia este de acord să păstreze o persoană cu probleme penale în Guvern", a declarat Cîţu, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, senatorul PNL a atras atenţia că Paul Stănescu, care a fost nominalizat să-i ia locul ministrului Dezvoltării, Sevil Shhaideh, are şi el probleme în justiţie.

"Pentru a-şi păstra funcţia, premierul Tudose este de acord cu încă o persoană în Guvern cu alte probleme penale. Paul Stănescu, propus la Ministerul Dezvoltării, este un personaj vizat într-o anchetă DNA. În acest moment este o acţiune in rem, dar îl vizează pe domnia sa şi se vede că domnul Tudose înainte de a discuta cu domnul Dragnea era mai curajos, astăzi pentru a-şi păstra postul este de acord şi cu astfel de personaje toxice în Guvern", a subliniat Cîţu.

În opinia liberalului, Tudose - tot pentru a-şi păstra funcţia - a făcut un compromis şi i-a ţinut în Guvern pe miniştri Florian Bodog şi Liviu Pop, de la Sănătate şi Educaţie.

"Astăzi, mai mult decât oricând, se impune o moţiune de cenzură. Vom iniţia moţiunea de cenzură şi vom încerca să cooptăm toate partidele care vor să o susţină", a conchis Cîţu.