Cîţu: Investitorii străini nu ne mai dau bani. Acum suntem la mâna ruşilor şi a chinezilor

Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Senatorul PNL Florin Cîţu a afirmat vineri, pe pagina sa de socializare, că investitorii străini nu ne mai dau bani pentru plata pensiilor şi salariilor bugetarilor.

"Ministerul Finanţelor Publice avea nevoie urgent să împrumute ieri 400 milioane lei pentru 87 de luni. Băncile din România încă încearcă să vadă efectul taxei pe lăcomie aşa că nu au participat. 'Investitorii' străini au oferit DOAR 333 milioane lei României şi la dobânzi foarte mari. Vă spuneam că acum suntem la mâna Ruşilor şi a Chinezilor prin intermediul fondurilor înregistrate în UK. În aceste condiţii Ministerul Finanţelor Publice a fost nevoit să accepte DOAR 246 milioane lei la o dobândă de 4.51%. Asta deşi Ministerul Finanţelor Publice ARE NEVOIE de 400 milioane lei", a declarat Cîţu.

Liberalul a explicat ce înseamnă acest lucru:

"Statul român are nevoie de 400 milioane lei să plătească pensii şi salarii. A reuşit să împrumute doar jumătate din sumă şi la o dobândă mare. Şi este abia început de an, iar în 2019 statul are nevoie să se împrumute în jur de 70 miliarde lei."