Cîţu: I-am prins. Au ascuns un fapt deosebit de grav. Nicio altă ţară UE n-a mai făcut asta până acum.

Coaliţia PSD-ALDE a ascuns că o parte importantă a datoriei externe a statului român a fost plătită exclusiv din fonduri UE, susţine senatorul PNL Florin Cîţu, care îi cere explicaţii ministrului de Finanţe pe această temă.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Datoria externă a României este plătită din fonduri europene şi nu din creşterea economică cu care se mândreşte coaliţia de guvernare PSD-ALDE, a acuzat sâmbătă, pe pagina sa de socializare, senatorul PNL Florin Cîţu.

„Bomba: Datoria externă plătită din fonduri europene şi nu din creşterea economică trâmbiţată de PSD-ALDE. Iar i-am prins. Liviu Dragnea, guvernele lui, împreună cu toate trompetele PSD ne-au ascuns un fapt deosebit de grav. PSD-ALDE, la unison, înjură UE de doi ani de zile. Tot ce este capital străin sau are legătură cu UE este înfierat cu mândrie proletară. Dar ne-au ascuns ceva.

Ne-au ascuns că o parte importantă a datoriei externe a statului român a fost plătită exclusiv din fonduri UE. Bombă, nu!? Hoţii ăştia, au luat bani din fonduri europene şi au plătit împrumuturile la BEI şi BERD. Nu încercaţi să înţelegeţi pentru ca nicio ţară membră nu a mai făcut asta până acum. Să fie clar pentru toată lumea. De dimineaţă până seara înjură UE în timp ce pe şest se milogesc de oficialii UE să le dea bani gratis să poată să-şi plătească datoriile”, a declarat Cîţu.

Senatorul i-a cerut public ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să răspundă la următoarele întrebări:

1. este adevărat că aţi achitat cele două credite de la BEI şi BERD cu bani din fonduri europene?

2. prin această acţiune aţi diminuat fondurile destinate investiţiilor în România?

3. aţi informat Parlamentul României despre această “operaţiune” financiară secretă?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne