Cioloş: Sunt câţiva miniştri cu care mi-aş dori să continui. Dorinţa mea este clară şi fermă

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Dacă va fi desemnat din nou premier după alegerile parlamentare de duminică, Dacian Cioloş îşi doreşte ca o parte dintre miniştrii săi să fie tot tehnocraţi, preferabil chiar unii din actuala echipă guvernamentală.

"Vor fi şi miniştri care nu sunt membri de partid, cel puţin eu îmi doresc, şi am spus-o şi partidelor care mi-au propus să mă susţină pentru funcţia de prim-ministru. Sigur şi acei miniştri vor avea nevoie de susţinerea partidelor respective chiar dacă nu sunt membri de partid. Chiar şi din echipa actuală sunt câţiva miniştri cu care mi-aş dori să continui. Sper să pot să o fac. Am avut discuţii informale, şi dorinţa mea este clară şi fermă", a declarat, la o dezbatere GDS, Dacian Cioloş.

Premierul a mai precizat că, deşi nu vrea să se erijeze în purtătorul de cuvânt al celor două partide care îl susţin - PNL şi USR, este nevoie de unitate între acestea pe marginea câtorva principii.

"Legat de alianţe sau de înţelegeri între partide, sau cel puţin între cele două partide care mi-au propus să mă susţină pentru funcţia de prim ministru, nu vreau eu să mă erijez în purtătorul lor de cuvânt, dar respectând profilul politic electoral al fiecăruia este nevoie de unitate de valori pe câteva idei, pe câteva principii. Nu e uşor de gestionat o astfel de alianţă. Având la bază câteva principii asumate de acele partide şi câteva elemente clare ale programului la guvernare se poate face acea înţelegere", a punctat Dacian Cioloş.

Şeful tehnocraţilor a explicat că el preferă mai puţine angajamente care să poată fi respectate, decât foarte multe promisiuni care nu vor putea fi ţinute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne