Cioloş: Avem Guvern doar pe hârtie. Dragnea are tentative de asasinat închipuite, are halucinaţii

Premierul Viorica Dăncilă trebuie să-şi dea demisia pentru că România nu mai are Guvern adevărat de ceva vreme, a solicitat din nou liderul RO+ Dacian Cioloş, care critică dur atitudinea puterii politice după "Jandarmeriada" care a lăsat în urmă sute de victime.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

În loc să se vorbească despre cele peste 500 de victime ale reprimărilor violente de la protestul din 10 august, PSD şi Guvernul se concentrează pe victimizarea lui Liviu Dragnea, care are tentative de asasinat închipuite, a acuzat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, fostul premier Dacian Cioloş, liderul partidului Mişcarea România Împreună.

"Acum o săptămână, tot într-o conferinţă de presă, ceream Guvernului şi autorităţilor publice responsabile să vină în faţa românilor şi să clarifice agresiunile, violenţa, reprimarea în forţă a manifestanţilor la protestul din 10 august. Şi ce am avut în această săptămână am văzut cu toţii. Am avut în primul rând manipulări care să deturneze atenţia de la adevăratele întrebări la care românii aşteaptă răspunsuri. Nu s-a vorbit la Guvern şi în PSD despre cele peste 500 de victime ale reprimărilor violente de la protest, în schimb se vorbeşte despre victimizarea preşedintelui PSD, a lui Liviu Dragnea, care are tentative de asasinat închipuite, de care nicio instituţie a statului abilitată nu ştie. Inventează domnul Dragnea tot felul de conspiraţii care au loc în România se pare fără ştirea niciunei instituţii, nici măcar a instituţiilor subordonate Guvernului, care ar trebui să ştie despre aceste lucruri", a declarat Cioloş.

Fostul premier a remarcat că, în schimb, avem scuze timide, fără să avem explicaţii clare legate de cele ce s-au întâmplat în seara zilei de 10 august, motivele pentru care au fost acele reprimări agresive din partea Jandarmeriei.

"Deci continuăm după cum vedem de mai bine de un an şi jumătate să alimentăm ideea unui stat paralel care are obiectivul să acopere de fapt ceea ce se întâmplă în realitate şi anume că PSD acaparează adevăratul stat al României în interes de partid şi în interesul unor indivizi care sunt aflaţi la guvernare. Vedem că primul ministru în loc să iasă public şi să le explice românilor ce s-a întâmplat în 10 august scrie scrisori Comisiei Europene în care încearcă să justifice represiunea agresivă avansând ideea unei tentative de lovitură de stat. Şi aici aş mai face o remarcă. Aceiaşi politicieni care sunt zmei acasă în faţa presei când vorbesc de CE şi de instituţiile europene vis-a-vis de care nu vor să se supună şi nu vor să primească lecţii, aceiaşi politicieni se duc cu jalba în proţap la CE să explice lucruri care ţin scrict de politică internă şi care nu au nicio treabă cu CE. Comisia are treabă cu subordonarea politică a justiţiei, acolo unde PSD nu a vrut să dea explicaţii, şi cu presiunile pe care iată vedem că ministrul Justiţiei încearcă să le facă asupra procurorilor care au decis să ancheteze ceea ce s-a întâmplat în 10 august", a continuat Cioloş.

În opinia fostului prim-ministru, avem în continuare o puterea politică iresponsabilă.

"În loc să vorbească de politicile economice, de politici publice, care în loc să se ocupe de temele care afectează cu adevărat oamenii, iată că inventează subiecte, începe să aibă halucinaţii, cu tot felul de conspiraţii, discuţii în restaurante sau tentative de asasinat şi cred că suntem într-un moment în care cu atât mai mult ceea ce am cerut în urmă cu câteva zile, şi anume demisia premierului şi a întregului Guvern trebuie să se întâmple, pentru că, de fapt, România nu mai are Guvern de ceva vreme şi atunci ar fi bine să constate şi PSD că România nu mai are Guvern, să retragă ceea ce pe hârtie se numeşte Guvernul României şi să putem începe discuţiile serioase pentru un adevărat Guvern care să se preocupe de problemele României", a precizat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne