Ciolacu confirmă intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei, deşi anterior era exclusă din ecuaţie: E cea mai bună alegere

Marcel Ciolacu şi Gabriela Firea
Marcel Ciolacu şi Gabriela Firea (Facebook/CiolacuMarcel)
Andrei Popescu
23.04.2024

Premierul Marcel Ciolacu a oficializat marţi decizia PSD de a intra în cursa pentru Primăria Capitalei cu Gabriela Firea, care a alergat mult timp după această numire şi care, până de curând, i-a fost refuzată de liderul social-democraţilor.

Anunţul lui Ciolacu are loc după retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei şi decizia coaliţiei de a merge cu propriii candidaţi. Astfel, PSD va merge pe mâna Gabrielei Firea, în timp ce liberalii îl vor arunca în cursă pe Sebastian Burduja.

“Decizia ca PSD şi PNL să meargă cu propriii candidaţi la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluţia #corectă pentru bucureştenii condamnaţi de patru ani la frig, mizerie, poluare şi trafic blocat care, în loc de soluţii, aveau de ales acum doar între incompetenţă şi circ! Bucureştiul are nevoie de un om care ştie administraţie şi este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraişte de Nicuşor Dan.

Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti! Este cea mai bună alegere pentru bucureştenii care îşi doresc mai puţin spectacol, dar mai multe soluţii la problemele zilnice cu care se confruntă. Îi mulţumesc domnului doctor Cîrstoiu pentru tot efortul depus în această perioadă. De astăzi, dansul în doi s-a terminat! De astăzi, bucureştenii chiar au ce alege! Succes, Gabi!”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, liderul PSD a postat o poză pe fundal roz în care el şi Firea sunt umăr la umăr, zâmbind.

Reamintim că, în martie, Firea, fost ministru în perioada Azilelor Groazei, a fost înlăturată de Ciolacu din cursa pentru Primăria Capitalei şi, mai rău, a fost desemnată şefă a echipei de campanie a medicului Cîrstoiu.

Înainte de acel moment, Firea a lansat mai multe atacuri directe sau voalate la adresa lui Ciolacu pentru refuzul de a o numi candidatul PSD pentru Primăria Bucureştiului.

De exemplu, la jumătatea lunii martie, într-un interviu acordat Bugetul.ro, Firea l-a acuzat pe Ciolacu de faptul că nu a luptat suficient pentru candidatura ei la Primăria Capitalei şi le-a reproşat social-democraţilor că aceştia caută orice variantă în afara celei în care ea să fie candidat.

Mai reamintim că, în luna februarie, Ciolacu ar fi avut o reacţie nervoasă la adresa Gabrielei Firea într-o şedinţă cu conducerea partidului, potrivit Stiripesurse.ro.

“Ce să discut cu Gabriela Firea, nu e caz de coaliţie. Când se vor anunţa toţi candidaţii (…) decizia se ia la timpul ei. Gabriela Firea şi-a asumat, dar pot să o invit să îşi depună candidatura la funcţia de preşedinte al PSD la Congres, în şedinţa Consiliului Naţional al PSD”, ar fi menţionat Ciolacu în faţa altor lideri social-democraţi.

Totuşi, la începutul lunii aprilie, la conferinţa de alegeri a PSD Bucureşti, unde Gabriela Firea a obţinut un nou mandat la şefia organizaţiei, Ciolacu a afirmat că şi-ar fi dorit ca aceasta să fi fost candidata social-democraţilor în cursa pentru Primăria Bucureşti, deşi luni de zile s-a opus în mod constant la acea numire.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor