Cine va fi noul ministrul al Comunicaţiilor

Premierul Dacian Cioloş a decis în final pe cine va pune în fotoliul de ministru al Comunicaţiilor.
Andrei Pricopie
09.08.2016

alte articole

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
09.08.2016

Premierul Dacian Cioloş a înaintat marţi preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire în funcţia de ministru al Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională a Deliei Popescu. La scurt timp după anunţ, şeful statului a semnat decretul de numire, ceremonia de învestitură urmând să aibe loc miercuri, începând cu ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

Vă prezentăm o serie de informaţii despre Delia Popescu oferite de Guvern:

"Delia Popescu activează în domeniul e-guvernării din anul 2003 ocupându-se de dezvoltarea şi implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice atât pentru cetăţeni cât şi pentru mediul de afaceri, (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice-SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în transporturi-SIAE, Punctul de Contact Unic electronic – PCUe, Sistemul Naţional Electronic de Plată online taxe şi impozite – SNEP).

Principala sa preocupare a fost susţinerea de parteneriate strategice destinate unei implementări coerente de servicii de eGuvernare, având ca principal obiectiv îmbunătăţirea performanţei administraţiei publice prin oferirea de servicii electronice de calitate.

Din 2014 este Preşedinte al Agenţiei pentru Agenda Digitală a României, instituţie publică finanţată din venituri proprii şi aflată în coordonarea prim-ministrului.

În perioada 2009-2014 a fost vicepreşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională, instituţie publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informaţională.

În perioada 2008-2009 a fost director al departamentului documentare tehnică în cadrul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale, instituţie publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informaţională.

Din 2007 până în 2008 a fost şef Serviciu Atribuire Electronică în Transporturi în cadrul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale.

Din 2013 este membru în Consiliul INIS-Infrastructura Naţională pentru Informaţii Spaţiale privind datele spaţiale.

S-a născut la Bucureşti, la 22 noiembrie 1978 şi este necăsătorită."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor