Chişinăul a identificat candidatul la funcţia de ambasador la Moscova (revista presei)

Presă străină la un stand de ziare.
Presă străină la un stand de ziare. (Ronaldo Schemidt / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
24.10.2012

Ambasador de compromis la Moscova, titrează Adevărul. Viitorul ambasador în Federaţia Rusă, Andrei Galbur, este un diplomat de carieră şi nu reprezintă interesele niciunui partid.

Astfel, analiştii citaţi de ziar cred că partidele din Alianţă au vrut să evite monopolizarea acestei funcţii. Totodată, experţii îi prezic un mandat dificil, cu multe provocări. Republica Moldova nu are ambasador în Rusia de aproximativ jumătate de an, după ce fostul şef al misiunii diplomatice, Andrei Neguţa a fost rechemat în urma unor declaraţii controversate în presa rusă.

Adevărul scrie şi despre reforma şcolilor, care prevede că de la 1 ianuarie instituţiile de învăţământ vor primi bani de la buget în funcţie de numărul de elevi.

Timpul aminteşte în ediţia de miercuri declaraţia şefului 'comisiei pentru politică externă' a aşa-zisului soviet suprem de la Tiraspol, Dmitri Soin, care spunea că 'luna de miere' a relaţiilor moldo-transnistrene a luat sfârşit şi urmează o toamnă rece'. Publicaţia se întreabă despre ce fel de rezolvare a conflictului transnistrean putem vorbi când 'până şi mierea are gust amar de plumb şi praf de puşcă?'.

Ziarul în limba rusă Panorama publică o serie de articole despre majorarea preţurilor la produsele alimentare. În acelaşi timp, ministrul agriculturii, Vasile Bumacov declară că, în pofida reducerii producţiei agricole cu 22%, Republica Moldova nu se va confrunta cu o criză alimentară. Într-un alt articol, guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu exclude riscul reducerii semnificative a transferurilor băneşti de la moldovenii care lucrează peste hotare, aşa cum s-a întâmplat în anul 2009.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor