China semnează un contract cu Rusia pentru construirea unei hidrocentrale

Sediul companiei chineze China Three Gorges Corp.
Sediul companiei chineze China Three Gorges Corp. (Captură Foto)

Cel mai mare dezvoltator de hidrocentrale al Chinei, China Three Gorges Corp, a semnat un contract cu compania rusă RusHydro pentru a construi o hidrocentrală electrică în Rusia, a declarat sâmbătă Agenţia de ştiri chineză de stat Xinhua.

Centrala de 320 megawaţi va fi situată pe râul rusesc Bureya, în estul ţării, şi va ajuta la controlarea inundaţiilor din regiune, a mai declarat Xinhua, citând o declaraţie din partea Three Gorges Corp.

Electricitatea generată de noua hidrocentrală va fi trimisă înapoi în China, a mai adăugat compania chineză. Detaliile despre valoarea investiţiei nu sunt încă disponibile.

Acordul face parte dintr-o serie de acorduri semnate între Rusia şi China în timpul vizitei liderului chinez Xi Jinping la Moscova pentru a participa la Parada Victoriei, organizată cu ocazia marcării a 70 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe