China cere SUA să nu mai trimită mesaje greşite "separatiştilor violenţi" din Hong Kong

Demonstraţii masive în Hong Kong
Demonstraţii masive în Hong Kong (Epoch Times Hong Kong)

Joi, Biroul din Hong Kong al Ministerului de Externe chinez a depus solicitări către administraţia SUA, cerând oficialilor americani să nu mai dea semnale greşite „separatiştilor violenţi” din Hong Kong.

China a cerut, de asemenea, Statelor Unite să emită clarificări cu privire la rapoartele mass-media conform cărora oficialii americani sunt în contact cu lideri ai protestelor din Hong Kong, a declarat Biroul de Legătură cu China pe site-ul său.

Nu este prima oară când Beijingul emite teoria conform căreia protestele din oraşul port ar fi sprijinite de Occident - şi în particular de SUA. Acest gen de propagandă a fost mereu folosită pentru uz intern de către partidele comuniste ca să blameze puterile externe pentru propriile eşecuri de guvernare şi pentru a canaliza sentimentele naţionaliste ale populaţiei în scopul sprijinirii supremaţiei.

Cu toate acestea este prima oară, de la începutul valului de proteste din Hong Kong, când China etichetează protestatarii drept "secesionişti". Codul Penal comunist prevede pedepse foarte aspre pentru cei care sunt condamnaţi sub aceste articole de lege.

Hong Kong-ul se confruntă de două luni cu proteste uneori violente, care au început datorită opoziţiei faţă de un pachet legislativ - aşa numita lege a extrădării - care ar fi permis extrădarea în China a locuitorilor săi vizitatorilor din Hong Kong. Deşi beneficiază de drepturi şi libertăţi conform standardelor occidentale, o asemenea legislaţie ar fi permis extinderea în Hong Kong a terorii politice instaurate de Partid în China continentală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe