China arată pisica. Exersează lansarea rachetelor balistice

Rachete balistice model DF-31
Rachete balistice model DF-31 (Wikipedia)

China a exersat lansarea de rachete balistice intercontinentale (ICBM) dintr-o locaţie subterană, potrivit mass mediei chineze.

Forţa de Rachete din cadrul Armatei de Eliberare a Poporului a simulat în această săptămână un atac cu rachete ICBM pentru a reproduce un atac imaginar, a raportat publicaţia Global Times. Locaţia şi data exerciţiului nu au fost dezvăluit. Exerciţiul de antrenament desfăşurat de armata chineză a devenit o nouă normă a soldaţilor din cadrul Forţei de Rachete, potrivit sursei citate.

Rapoartele media au fost publicate după finalizarea sistemului de apărare chinez “Marele Zid”, care a fost instalat la începutul acestei luni, potrivit Express.co.uk

Sistemul de apărare subteran al Chinei este crucial pentru strategia sa de intimidare nucleară şi trebuie să fie capabil să supravieţuiască unui prim val de atacuri, în cazul în care acesta ar avea loc la un moment dat.

China foloseşte o doctrină militară care pune accentul pe utilizarea armelor nucleare în ceea ce priveşte represaliile.

Beijingul nu plănuieşte să folosească arme nucleare decât dacă este atacată prima dată, potrivit unui raport al Global Times, adăugând că statul comunist intenţionează de asemenea să demonstreze oricărui potenţial inamic că poate lovi înapoi dacă este necesar.

Expertul militar chinez Song Zhongping a adăugat că locaţia subterană folosită pentru exerciţiul cu rachete este “nepreţuită” pentru a proteja rachetele chineze şimde a nu fi distruse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe