Charlie Hebdo publică o caricatură xenofobă la adresa românilor şi a Simonei Halep

Caricatură Charlie Hebdo xenofobă la adresa românilor
Caricatură Charlie Hebdo xenofobă la adresa românilor (Dan Alexe, blog)

În urma câştigării, de către jucătoarea de tenis Simona Halep, a turneului de la Roland Garros, publicaţia franceză de satiră Charlie Hebdo a prezentat într-un mod personal victoria liderului mondial: “O româncă a câştigat la Roland Garros – Fier vechi, fier vechi”.

Publicaţia este cunoscută pentru "satira" sa, deseori la adresa marilor personalităţi politice, culturale şi chiar a simbolurilor religioase.

În ianuarie 2015, redacţia revistei Charlie Hebdo din Paris a fost implicată într-un incident al unor presupuşi terorişti, după ce fusese ţinta unei serii de ameninţări în urma publicării unor caricaturi cu profetul Mahomed. În urma atacului au murit 12 persoane - deşi evenimentele au stârnit serioase controverse pe internet.

Caricaturile publicaţiei au devenit mai lipsite de echilibru după atentatul asupra redacţiei, pe măsură ce publicaţia şi-a pierdut constant din tiraj.

Imaginea a fost publicată pe contul de Facebook al lui Dan Alexe, jurnalist, realizator de filme documentare şi scriitor stabilit în Belgia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Cultură