Cetăţenii din Sectorul 3 strâng semnături pentru demiterea primarului Robert Negoiţă

Robert Negoiţă, PSD
Robert Negoiţă, PSD (Epoch Times România)

Cetăţenii Sectorului 3 strâng semnăturile pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului sectorului 3, Robert Negoiţă. Conform legii, pentru demiterea primarului, pe lista pentru strângerea de semnături trebuie să-şi dea "autograful" 25% din locuitorii sectorului.

Poreclit "Betonită" de locuitorii din sectorul său, Negoiţă şi-a atras nemulţumirea cetăţenilor în special prin campania de betonare a spaţiilor verzi, prin lipsa de transparenţă în gestionarea banului public şi prin aroganţa cu care şi-a tratat electoratul. Reamintim că, la o întâlnire cu cetăţenii din cartierul Titan, "excedat" de întrebările despre rostul nenumăratelor borduri roz care se pun în zonă, Negoiţă le-a cerut celor nemulţumiţi de activitatea lui "să se mute în altă parte".

Redăm motivele pentru care cetăţenii doresc demiterea primarului Robert Negoiţă (RN), postate pe Facebook de autorii iniţiativei (link aici)

"1. Primarul Robert Negoiţă are datorii neplătite la ANAF în valoare de aproximativ 45 milioane Euro. Cum poate fi un infractor bun administrator al bunului public?

2. Încălcarea promisiunilor electorale în privinţa taxei pentru salubrizare. În campania electorală RN a promis taxa 0 pentru salubritate, dar imediat ce şi-a început mandatul a crescut această taxa cu 60%.

3. Încălcarea promisiunilor electorale în privinţa reabilitării termice a blocurilor din sector. În campania electorală RN a promis reabilitare gratuită pe toată perioda mandatului, dar în prezent cetăţenii sunt nevoiţi să plătească pentru reabilitarea termică a blocurilor, care se face cu bani împrumutaţi de la Banca Europeană de Investiţii: peste 60 milioane Euro, bani ce vor trebui plătiţi de cetăţeni. De asemenea cetăţenii trebuie să plătească şi cele 8 milioane Euro doar consultanţă în procesul reabilitării termice din sectorul 3, o sumă catastrofal de mare comparativ cu sumele practicate în domeniu.

4. Deturnarea de fonduri prin plata ilegală către anumite firme privilegiate a peste 8,5 milioane de euro în 2012, potrivit raportului Curţii de Conturi. Inspectorii spun că banii au fost daţi unor firme private, prin modificarea unor contracte. Banii plătiţi ilegal de Primăria Sectorului 3 reprezintă 95% din prejudiciul total produs la nivelul Capitalei.

5. Distrugerea spaţiului verde din jurul blocurilor, prin betonarea aleilor, scuarurilor, alveolelor, grădinilor din jurul celor peste 2000 de blocuri. Distrugerea a peste 5 hectare spaţiu verde.

6. Betonarea a peste 8000 de arbori şi condamnarea acestora la moarte sigură prin folosirea unor lacuri chimice industriale de sufocare a acestora sau betonarea rădăcinilor.

7. Comasarea şcolilor şi generarea unui proces amplu de înghesuire a elevilor şi folosirea infrastructurii şcolare pentru interesele de partid- vezi exemplul Sălii de Sport Elie Radu, redenumită Apollo.

8. Realizarea unor lucrări ilegale pe Bulevardul Unirii în valoare de 15 milioane Euro.

9. Schimbarea inutilă a peste 5000 de bănci de pe arterele sectorului cu noi bănci modulare, mult supradimensionate faţă de nevoile reale.

10. Concesionarea parcurilor din sector şi alocarea a peste 50 de milioane de euro pentru firma Cris Garden pentru suma modică de 6.500 Euro/an.

11. Plata a 1,7 milioane de Euro pentru fântâna din faţa Cinematografului Gloria, o investiţie inutilă cât timp la 30 de metri se află Parcul Alexandru Ioan Cuza.

12. Plata a peste 3 milioane de Euro pentru bordurile roşii de pe marile bulevarde: Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Th Pallady.

13. Ghetoizarea sectorului prin îngrădirea locurilor de joacă cu garduri de 2 metri.

14. Lipsa de transparenţă decizională faţă de cetăţenii, întrucât niciun proiect aprobat de primărie nu a fost supus dezbaterii publice, conform legii.

15. Promovarea unor personaje supuse strict politic în funcţii de conducere în Primăria Sector 3, enumerând pe Constantin Mitache (administrator proiecte europene şi vicepreşedinte PSD), Octavian Ghetu (director economic, fost angajat al firmelor primarului), George Manciu (director utilităţi publice, membru PSD), Pencea Florentina (secretar Consiliul Local, prefect al Judeţului Ilfov care a avizat dosarul de construcţie a blocurilor lui Robert Negoiţă care au luat foc).

16. Ignorarea sesizărilor cetăţenilor, la care nu se răspunde conform legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile publice.

17. Desfăşurarea de lucrări fără autorizaţie de mediu în parcul Titanii, încălcându-se legea 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne