Cetăţeni "cu furci şi topoare" la CNA! Protest inedit pentru sancţionarea România TV [video]

"Înarmaţi" cu furci şi topoare de jucărie, mai mulţi cetăţeni au venit la CNA pentru a cere instituţiei sancţionrea postului România TV.
Protest la CNA
Protest la CNA (Ioana Toma)

Un grup de cetăţeni s-a strâns, joi, în faţa Consiliului Naţional al Audiovizualului, pentru a cere sancţionarea postului România TV, după ce acesta a prezentat protestul paşnic ce a avut loc sâmbăta trecută în Piaţa Victoriei drept un soi de răscoală la care cetăţenii au anunţat că vin cu topoare şi furci. "Înarmaţi" de-adevăratelea de data asta cu furci şi topoare, însă, evident, de jucărie, protestatarii au cerut ca CNA să aplice amenda maximă posibilă postului TV pe care-l acuză de manipulare.

"Suntem în faţa CNA pentru a cere sancţionarea cu amenda maximă a România TV!", a declarat o protestatară.

"Nu este prima oară când România TV face asta! Ei, în februarie, anul trecut, au spus că am venit la protest plătiţi de Soros şi atunci au primit 50.000 amenda, care nu e maximum care se poate primi, maximum e 100.000 de lei. Măcar să primească amenda de 100.000 de lei! ", a declarat o altă protestatară.

"Mai mult decât atât, replica celor de la România TV a fost că, de fapt, noi manipulăm manipularea lor! Este chiar penibil ce au scris!", a mai adăugat protestatara, în condiţiile în care RTV a susţinut că a relatat protestele echidistant.

Jandarmii le-au cerut protestatarilor să coboare de pe treptele instituţiei, unde protestau, că o deranjează pe doamna directoare, şi să-şi continue demersul în ploaie. Spre final, două protestatare au fost invitate să vorbească cu şefa instituţiei, Laura Georgescu.

Reamintim că în jur de 7000 de persoane au protestat paşnic sâmbătă în Piaţa Victoriei, în semn de nemulţumire faţă de "acţiunile antidemocratice ale PSD-ALDE". Proteste similare au avut loc şi în alte oraşe. Protestul lor a fost descris însă de România TV drept un fel de răscoală.

"Protest cu furci şi topoare. Cum vor să dea jos Guvernul PSD-ALDE, aflaţi imediat". Aşa anunţa duminică, în jurul orei 15.00, jurnalista Denisa Pascu la România TV. Câteva zile mai târziu, după ce presa a criticat isprava, RTV a ieşit cu un comunicat de presă pentru a susţine că protestele au fost reflectate echidistant.

În ceea ce priveşte anunţul că „mii de oameni au spus că vin la Guvern, unii cu furci, bâte şi topoare“, reprezentanţii televiziunii spun că au ca sursă pagina de Facebook a unui protestatar care s-a fotografiat cu o furcă în mână.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne