Cel mai poluat oras din lume

Conform CNN, Banca Mondiala a examinat recent 20 dintre cele mai puternic poluate orase ale lumii. 16 dintre orase se afla in China. Orasul Linfen, provincia Shanxi, a fost considerat cel mai poluat oras din lume.
Un barbat trece cu bicicleta pe langa un panou care promoveaza protectia mediului inconjurator in Beijing, China. Banca Mondiala a publicat un sondaj ale celor mai poluate orase ale lumii si 16 dintre cele mai grav poluate 20 de orase ale lumii se afla in China. (China Photos / Getty Images)
Epoch Times România
12.06.2006

Conform CNN, Banca Mondiala a examinat recent 20 dintre cele mai puternic poluate orase ale lumii. 16 dintre orase se afla in China. Orasul Linfen, provincia Shanxi, a fost considerat cel mai poluat oras din lume.

Apple Daily a raportat ca fabricile din Linfen arunca neincetat deseuri si alte substante. Intregul oras miroase si este acoperit de fum. Copacii din jurul fabricilor sunt slabiti cu totii. Apa poluata este precum uleiul gros si raurile poluate au generat aparitia multor cazuri de cancer printre cetatenii ce traiesc in zona.

Un ecologist expert a declarat, “Daca ai ceva cu o persoana lasa-o sa devina un cetatean permanent al Linfin!”

Problema poluarii aerului in orasele din China ramane serioasa. In 2005, 39.7% dintre cele 522 de orase examinate au fost fie moderat fie serios poluate.

Anul trecut, disputele si protestele in masa asupra mediului inconjurator au crescut cu 30% comparativ cu anul precendent. Peste 50.000 de incidente au fost documentate. Printre acest cazuri, 50.6% erau legate de poluare apei si aproape 40% au fost legate de poluarea aerului.

Pan Yue, vice directorul Administratiei de Stat pentru Protectia Mediului Inconjurator din China a declarat, “Probleme ecologice au devenit principalul factor care afecteaza securitatea nationala si stabilitatea sociala a Chinei.”

Zhang Lijun, un alt vice director al Administratiei, a declarat, ”In unele zone, oficialii corupti protejeaza industriile locale care polueaza pentru castiguri personale. Fara oficiali curati nu va exista apa curata.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor