Cel mai bun sportiv din judeţul Olt, Oliwer Dobre, campion mondial şi european la karate

(photos.com)

Campionul mondial şi european la karate Oliwer Dobre a fost desemnat de către Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport (DJTS) Olt drept cel mai bun sportiv din judeţul Olt în anul 2013.

Primii sportivi ai judeţului Olt, conform unui clasament stabilit de către DJTS Olt, au fost premiaţi, luni, la sediul Prefecturii Olt, în top fiind Oliwer Dobre, sportiv legitimat la Clubul Aluminiu ALRO Slatina. Pe locul al doilea în clasament se află jucătoarea de tenis de masă Adina Diaconu, care a obţinut medalia de bronz cu echipa la Campionatele Mondiale de juniori.

Directorul DJTS Olt, Dan Silvian, a declarat la festivitatea de premiere a sportivilor că anul acesta au fost obţinute rezultate remarcabile în sporturile unde şi în anii precedenţi au fost performanţe, respectiv karate şi tenis de masă, însă în 2013 s-au îmbunătăţit rezultatele la handbal. "Sporturile care în anii precedenţi au avut rezultate remarcabile s-au menţinut, aceiaşi sportivi sunt pe primele locuri. Oliwer Dobre de la karate, Irina Ciobanu şi Adina Diaconu de la tenis de masă. De asemenea, sportivii de la atletism, fraţii Glişcă, se menţin în top. Avem rezultate mai bune în acest an la handbal, avem trei sportive care fac parte din lotul naţional de tineret, sportive care au ajutat la obţinerea unui merituos loc cinci la Campionatul European. La karate tradiţional se pare că pe urmele lui Oliwer Dobre calcă şi alţi sportivi, luptele, atât la nivel de tineret, cât şi la copii, au avut rezultate notabile, avem şanse să ne apropiem de locul pe care luptele îl merită, pentru că ştim că în judeţ a fost un sport de tradiţie", a spus directorul DJTS Olt, Dan Silvian.

Oliwer Dobre a obţinut anul acesta, la Campionatul Mondial de Karate Fudokan, desfăşurat în Cehia, medalia de aur la fukugo individual, două medalii de argint la kumite individual şi kumite echipe, iar la Campionatul European de Karate Tradiţional, desfăşurat la Belgrad, a obţinut titlul de campion european la proba kogo kumite şi medalii de bronz la kumite individual şi fukugo.

Potrivit clasamentului realizat de DJTS Olt, cei mai buni sportivi ai judeţului Olt sunt: Oliwer Dobre (karate tradiţional, antrenor Ilie Dobre), Adina Diaconu (tenis de masă, antrenori: prof. Petre Arnăutu, Felicia Coneschi, Izolda Sîia); Irina Ciobanu (tenis de masă, antrenori: prof. Petre Arnăutu, Felicia Coneschi, Izolda Sîia); Diana Lupu (tenis de masă, antrenori: prof. Petre Arnăutu, Felicia Coneschi, Izolda Sîia); Pavel Nichituş (atletism, pregătit de prof. Dan Bărbuţi, Gheorghiţa Mitroi, Alin Nica); Laura Popa (handbal, prof. Victor Dăbuleanu); Bogdan Păun (karate tradiţional, antrenor Alin Andrii); Marian Glişcă şi Cornel Glişcă (atletism, pregătiţi de Dan Bărbuţi, Gheorghiţa Mitroi şi Alin Nica), ambii pe poziţia a şaptea; Marius Şerban (atletism, pregătit de Dan Bărbuţi, Gheorghiţa Mitroi şi Alin Nica). Pe poziţia a noua în clasament sunt sportivii Florina Radu (box, antrenor Constantin Gălbenuşe) şi Ştefan Ionică (karate, antrenor Alin Andrii), iar pe locul 10 sunt tot doi sportivi, respectiv Florin Cheroiu (lupte, antrenat de Ion Răduţescu şi Constantin Scuturiciu) şi Cristian Nistor (judo, antrenor Gabriel Dumitrescu).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport