Cei mai puternici oameni din lume se vor întrece în Piaţa Mare din Sibiu

Campionul "Strongman Champions League" 2014, austriacul Martin Wildauer. (Martin Wildauer/facebook)
Epoch Times România
20.09.2015

Desemnaţi la ediţia de anul trecut a "Strongman Champions League", primii doi cei mai puternici oameni din lume, în special austriacul Martin Wildauer, campionul SCL 2014 şi alţi 11 concurenţi, printre care trei români, se vor întrece sâmbătă şi duminică, în Piaţa Mare din Sibiu, în ediţia din România a acestui concurs celebru.

Primele trei din cele patru probe programate sâmbătă la Sibiu, au fost câştigate de bulgarul Stojan Todorchev, polonezul Krszystof Radzikowski şi estonianul Lauri Nămi.

Stojan Todorchev (Bulgaria) a câştigat sâmbătă, prima probă, Hercules Hold Cars, cu timpul de 30,11 secunde. Hercules Hold Cars este o probă pentru sportivii rezistenţi. Aceştia trebuie să ţină cât mai mult timp două maşini aflate pe o rampă de 5,5 metri lungime şi un metru înălţime. Cele două maşini au cântărit trei tone. Câştigătorul a fost desemnat concurentul care a ţinut maşinile cât mai mult timp. Înainte de concursul din România, Stojan Todorchev ocupa locul opt, în clasamentul general al SCL. Este născut în 27 octombrie 1984, are 1,97 metri înălţime şi o greutate de 160 kilograme.

Krszystof Radzikowski (Polonia) a câştigat a doua probă, Log Lift, cu opt repetări. Câştigător anul trecut şi liderul clasamentului general 2015, polonezul s-a întors la Sibiu şi va încerca să-şi apare titlul obţinut aici sezonul trecut. "Log lift" este o probă de viteză şi forţă. Concurenţii au fost nevoiţi să ridice un buştean cu o greutate de 140 de kilograme deasupra capului, iar câştigătorul a reuşit cele mai multe repetări într-un minut.

Estonianul Lauri Nămi a câştigat proba Bus Pull, cu 13,8 metri. Lauri Nămi este clasat pe locul 11 la nivel mondial şi anul trecut a ocupat locul opt la SCL România. Este născut în 1 ianuarie 1979, în Estonia. Are 1.85 metri înălţime şi o greutate de 150 kg. Truck sau Bus Pull, este o probă de contratimp în cadrul căreia concurenţii au fost nevoiţi să tragă un autocar greu de 13,7 tone pe o distanţă de 30 de metri.

Ultima probă a fost cea numită "Wheel flip", prin care concurenţii trebuie să rostogolească un cauciuc cu o greutate aproximativă de 380-400 kilograme pe o distanţă de 20 metri. Câştigătorul este cel care termină proba în cel mai scurt timp.

România este reprezentată la acest concurs de trei concurenţi: Alex Arginteanu, Mutasem Srieh şi Claudiu Holeleu-Groza. Alex Arginteanu a fost primul concurent la proba Bus Pull. El a reuşit să tragă autocarul pe o distanţă de 11,05 metri. Alex Arginteanu este primul atlet român confirmat pentru SCL România 2015. El revine la Sibiu, după participarea de anul trecut. Este câştigătorul Strongman Mamaia în 2013, 2015 şi 2015.

La concurs este prezent şi campionul SCL de anul trecut, austriacul Martin Wildauer, care vrea să câştige etapa de la Sibiu. Acesta îşi revine după o accidentare.

Duminică concurenţii vor mai avea de dus la bun sfârşit alte trei probe.

"Deadlift with Car" este o probă de viteză şi forţă. Concurenţii trebuie să ridice o maşină de cât mai multe ori cu putinţă, înainte de expirarea celor 75 secunde. Maşinile se ridică din partea de spate. Câştigătorul este concurentul care face cele mai multe repetări.

La "Forward Hold" concurenţii trebuie să ţină o greutate de 30 kilograme paralel cu solul, cu braţele drepte. Câştigătorul este concurentul care reuşeşte să ţină această greutate cel mai mult timp.

"Frame walk" este ultima probă. În cadrul acesteia, sportivii trebuie să transporte un cadru metalic de care sunt atârnate greutăţi totalizând 300 de kilograme pe un traseu de 30 de metri, într-un timp limită de 60 de secunde. Câştigă sportivul care finalizează traseul în cel mai scurt timp posibil sau, în cazul în care niciunul nu reuşeşte să termine traseul, cel care ajunge cel mai departe.

Intrarea la eveniment este liberă.

Competiţia sportivă pentru a desemna cel mai puternic om de pe planetă va fi supervizată de IFSA (Internaţional Federation of Strength Athletes) şi este inclusă în calendarul competiţional internaţional pentru anul 2015.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor