Cea mai mare demonstraţie după Tiananmen, comemorată

Populara şi serena practică spirituală Falun Gong
Populara şi serena practică spirituală Falun Gong (Epoch Times)

Pentru practicanţii Falun Gong din toată lumea, data de 25 aprilie are o semnificaţie aparte. Astăzi, se comemorează gestul a 10.000 de practicanţi Falun Gong care, acum 14 ani, în ziua de 25 aprilie 1999, au avut curajul să se adune la Beijing pentru a protesta împotriva defăimării practicii lor spirituale, riscând arestarea şi persecutarea de către Partidul Comunist Chinez.

Începând de atunci, comunitatea internaţională a asistat cu uimire şi indignare la abuzurile inumane comise de guvernul comunist chinez împotriva Falun Gong.

Practicanţii Falun Gong şi susţinătorii lor vor avea un apel paşnic, cu aprindere de lumânări, joi 25 aprilie, între orele 20:00-22:00, în faţa Muzeului Antipa, pentru a marca cei 14 ani de persecuţie Falun Gong în China.

De 14 ani, organizaţiile de drepturile omului din toată lumea au documentat şi raportat abuzurile la care sunt supuşi practicanţii Falun Gong: bătăi, şocuri electrice, violuri, înfometare, tot ce se poate concepe în materie de torturi. Opinia publică a fost şocată să afle că prizonerii de conştiinţă sunt omorâţi pentru organele lor, că aceste operaţii au loc în spitale de stat, cu ştirea şi aprobarea autorităţilor comuniste, ceea ce face ca recoltarea ilegală de organe şi traficul lor să fi devenit politică de stat. Milioane de familii au fost distruse şi nu vor mai fi niciodată la fel. În mijlocul persecuţiei, practicanţii Falun Gong au reuşit să câştige respectul publicului prin moralitatea şi demnitatea cu care şi-au păstrat identitatea spirituală.

Este de amintit preţul pe care l-au plătit practicanţii Falun Gong din China şi familiile lor în faţa brutalităţii severe, pentru credinţa lor fermă în principiile adevăr, bunătate şi toleranţă.

Până în prezent, în lagărele de muncă şi închisorile din China au fost închişi sute de mii de prizonieri de conştiinţă. Zeci de mii au fost torturaţi după bunul plac al agenţilor de poliţie şi securitate. Au fost documentate peste 3200 de decese din cauza tratamentelor inumane din închisori, dar numărul real al celor care au murit în această îndelungată campanie de persecuţie este, cu siguranţă, mult mai mare.

Persecuţia Falun Gong din China este un tragic fenomen de amploare naţionala. Milioane de persoane au fost date afară de la locul de muncă, au fost exmatriculate din şcoli, pe lângă alte forme de discriminare sistematică.

Practicanţii Falun Gong speră ca, în această zi, oamenii din întreaga lume să li se alăture în sprijinirea eforturilor lor paşnice pentru încetarea persecuţiei ilegale şi vicioase a Falun Gong, prin intermediul propriilor reprezentanţi în parlament sau prin scrisori adresate mass-mediei.

Astăzi, pe întreg mapamondul, se vor aprinde lumânări, se vor distribui pliante prin care opinia publică va fi informată despre nedreptăţile comise împotriva Falun Gong şi despre atrocităţile din China şi se va organiza semnarea de petiţii prin care oamenii de pretutindeni cer oprirea persecutării Falun Gong de către Partidul Comunist Chinez.

După 14 ani, practicanţii Falun Gong şi simpatizanţii lor continuă să onoreze spiritul de pace, justiţie şi compasiune care stă la baza acestui apel.

MAI MULTE INFORMAŢII :

Kuki Szabolcs 0746.088.218

http://apel.falundafaromania.nethttp://www.opfg.ro/istoria_persecuţiei.html

http://www.faluninfo.net/

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ DE QI GONG

FALUN DAFA ROMÂNIA

Preşedinte

Kuki Szabolcs

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne