Ce urmăreşte Partidul? Năsui lansează un "Scurt Ghid pentru Înţelegerea PSD-ului"

PSD a câştigat ultimele alegeri şi nu poate fi oprit fără ca "victimele" sale să nu se mobilizeze şi să îi reziste eroic, a atras atenţia deputatul Claudiu Năsui.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu - Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
03.11.2017

Pentru că multiple gazde ale emisiunilor TV şi interlocutori îl întreabă adesea retoric "Ce urmăreşte PSD-ul cu aceste măsuri?", deputatul USR Claudiu Năsui a prezentat opiniei publice "cu tristeţe" un "Scurt Ghid pentru Înţelegerea PSD-ului."

Obiectivul PSD: Scopul PSD este acapararea câtor mai multe resurse din România.

"Aceasta este sursa puterii lor. Este obiectivul tradiţional, moştenit din ordinea comunistă şi apoi de la FSN. Urmărind acest obiectiv pentru multe mandate şi-au asigurat reţeaua de baroni locali, televiziuni, firme de partid, aliaţi şi resurse de şantaj. Toate au ca scop extragerea de resurse şi propagarea pe mai departe a controlului.

Strategia electorală: PSD foloseşte parte din resurse ca să ţină un electorat dedicat captiv, căutând în rest să creeze cât mai multă apatie în rândul celorlalţi votanţi, încercând să demonstreze prin acţiuni demonstrative că implicarea lor în viaţa civică şi politică nu are rost."

Cum realizează asta?

1) Mijloacele Primare

- Prima linie pentru acapararea resurselor sunt mijloacele directe: contracte de stat pentru firme prietene, subvenţii, proiecte fantomă, finanţări directe către partid, ocuparea de sinecuri bine plătite, trafic de influenţă, toate la nivel naţional, judeţean şi local.

- Apoi, pentru a menţine controlul, este necesară folosirea manipulării media, recompense electorale pentru categoriile apropiate politic de PSD, abuzul de proceduri, plasarea oamenilor partidului în toate poziţiile cheie posibile şi protejarea lor.

Însă cele de mai sus vor fi observate până la urmă de justiţie, de presă, de comunitatea internaţională, de colegi bine intenţionaţi şi de către populaţie, ceea ce ne aduce la:

2) Mijloacele Complementare

- Pentru a nu fi penalizaţi de eforturi anticorupţie, încearcă să controleze justiţia în mod politic. OUG 13, relaxarea regimului multor infracţiuni şi legile (controlului) justiţiei sunt dovada intenţiilor lor. Pentru ei justiţia trebuie să fie supusă politicului, chiar dacă orice teorie sănătoasă despre cum ar trebui să arate un stat ne spune că ar trebui să fie o putere separată de executiv şi de legislativ. Doar aşa va putea PSD să îşi scape complet cât mai mulţi dintre apropiaţi.

- Pentru a nu fi penalizaţi de presă, ei fac trei lucruri. (1) Controlează politic televiziunile publice. (2) Cumpără cât mai multe dintre televiziunile private. (3) Televiziunile private care rămân în afara controlului le bombardează cu sancţiuni dese şi apăsate de la CNA sau de la alte instituţii de control ale statului ANAF/ITM/etc., până sunt şubrezite total şi nu mai e rentabil să raporteze ce face guvernarea.

- Pentru a nu fi observată revolta internaţională a celor care văd ce se întâmplă în România, trebuie făcut în ochii votanţilor din străini inamici rău-voitori. Soros, multinaţionalele care ne exploatează, oamenii lui Cioloş de la Bruxelles: oricând sunt criticaţi din exterior trebuie invocat atacul străinilor şi/sau al "serviciilor".

- Disciplina de partid este strictă. Sistemul de control ierarhic în PSD este clar şi toţi membrii sunt încadraţi într-o cultură în care obedienţa faţă de şef e virtutea de căpătâi, şi ţine loc chiar şi de competenţă. Cei promovaţi sunt numai cei mai ascultători sau şantajabili.

- Pentru a opri protestele populaţiei, ar trebui un pas pe care era greu de imaginat că l-ar face: statul poliţienesc. Din păcate, însă, doamna ministru Carmen Dan a anunţat şi acest pas, pentru că protestele se apropie. Ultimul său proiect transformă contravenţii în infracţiuni sancţionate cu închisoarea, măreşte amenzi, permite legitimarea cetăţenilor fără să fie nevoie de o justă cauză, elimină obligaţia poliţiei de a trebui să "garanteze siguranţa cetăţenilor", dă liber la folosirea loviturilor de către poliţie, reţinerea se poate face pentru 24 de ore fără mandat, contactul reţinuţilor cu familia poate fi amânat timp de 4 ore, permite poliţiei sancţionarea "intenţiilor" şi echivalează faptul că mâinile cuiva nu sunt la vedere cu intenţia de a ataca poliţişti.

"Pe lângă faptul că toate cele de mai sus sunt de o mizerie morală absolută, pe lângă faptul că sunt din punct de vedere economic devastatoare şi îndatorează generaţii viitoare, pe lângă faptul că ne sabotăm poziţia în Uniunea Europeană, cea mai mare problemă e cum ne afectează toate acestea pe noi:

Acest plan trimite în apatie, în disperare sau chiar direct în străinătate pe singurii care ar avea o şansă să schimbe lucrurile: tinerii civici atacaţi şi arestaţi drept huligani, profesioniştii atacaţi drept oamenii multinaţionalelor, antreprenorii taxaţi la sânge şi îngropaţi în birocraţie, sectorul public obligat să tacă dacă vrea să îşi păstrează ceea ce primeşte astăzi.

Nimeni care înţelege cele de mai sus nu vrea să trăiască umilit într-o astfel de ţară, şi numai câţiva eroi vor îndura lupta în România în loc să plece. Din cauza felului cum este structurat Parlamentul şi cum arată cultura politică în România, opoziţia nu are un cuvânt real de spus asupra politicilor publice. PSD a câştigat ultimele alegeri, şi nu poate fi oprit din a face ce are de gând fără ca victimele acestui plan să nu se mobilizeze şi să îi reziste eroic."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor