Cazul violului din Vaslui: Avocata victimei contestă sentinţa

Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Avocata adolescentei din judeţul Vaslui care, în noiembrie anul trecut, a fost violată de şapte tineri, a făcut apel împotriva hotărârii pronunţate de Judecătoria Vaslui în acest caz, relatează Mediafax.

Potrivit sursei citate, avocata Mioara Donosă susţine că sentinţa este considerată prea mică de către clienta sa, în comparaţie cu suferinţa prin care a trecut, motiv pentru care a decis să o conteste atât pe latura civilă, cât şi pe cea penală.

Reamintim că cei şapte tineri din Vaslui au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni pentru viol şi la plata unor daune morale pentru fata abuzată, în sumă de 50.000 de lei, cu 20.000 de lei mai puţin faţă de cât solicitase tânăra în instanţă.

Burada Ovidiu, cel care a racolat-o pe fată în staţia de autobuz şi dus-o în câmp, unde, împreună cu prietenii săi, au violat-o până la leşin, a fost condamnat la 8 ani şi patru luni de închisoare, în timp ce Petrică Bobâlceanu, Silviu Avădanei şi Andrei Burlacu au primit câte 7 ani de închisoare. Ceilalţi tineri, Bogdan Boicu, Alin Rotaru şi Ioan Surleac, care au semnat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, au primit o pedeapsă mai blândă, de 5 ani şi 8 luni de închisoare.

"Pedepsele stabilite de instanţă pentru cei şapte inculpaţi sunt considerate prea mici de către clienta mea, pentru ce a suferit, şi nu pe măsura faptelor. În plus, acestea nu trebuiau diferenţiate, chiar dacă trei dintre indivizi şi-au recunoscut vina. Prin atitudinea lor ulterioară, nu au dovedit că regretă fapta, ci, dimpotrivă, au avut un comportament sfidător la adresa victimei", a declarat avocata pentru Mediafax.

Apelul se va judeca la Curtea de Apel Iaşi, la un termen ce va fi stabilit de către instanţa ieşeană. Sentinţa dată de Curtea de Apel Iaşi va fi una definitivă.

Recomandăm şi Despre viol, dincolo de senzaţional: "Asistăm, din păcate, la o distrugere a umanului"

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne