Instanţa a dat verdictul în cazul tinerei violate din Vaslui

Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Instanţa a dat verdictul, luni, în cazul fetei de 18 ani din Vaslui violată ore în şir de şapte tineri. Magistraţii Judecătoriei Vaslui au împărţit pedepse curprinse între 5 ani şi opt luni şi 8 ani şi patru luni de închisoare pentru viol în formă agravantă şi lipsire de libertate în mod ilegal. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel.

Burada Ovidiu, cel care a racolat-o pe fată în staţia de autobuz, a fost condamnat la 8 ani şi patru luni de închisoare, în timp ce Petrică Bobâlceanu, Silviu Avădanei şi Andrei Burlacu au primit câte 7 ani de închisoare. Ceilalţi tineri, Bogdan Boicu, Alin Rotaru şi Ioan Surleac, care au semnat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, au primit o pedeapsă mai blândă, de 5 ani şi 8 luni de închisoare.

Toţi inculpaţii au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Mai mult, instanţa i-a obligat pe tineri să-i plătească victimei despăgubiri morale în valoare de 50.000 de lei.

Amintim că, în toamna anului trecut, şapte tineri din Vaslui au sechestrat şi violat, ore în şir, o elevă de 18 ani, până când aceasta a leşinat. Potrivit declaraţiilor victimei, după ce a leşinat, tinerii au stropit-o cu alcool pentru a-şi reveni, după care au violat-o din nou. La niciun an de la viol, cei şapte erau încă libertate, fapt ce a stârnit un val naţional de revoltă.

Recomandăm şi Despre viol, dincolo de senzaţional: "Asistăm, din păcate, la o distrugere a umanului"

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne