Cât va costa parada de 1 Decembrie. Guvernul a alocat fondurile necesare

Moment al paradei organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, Bucureşti, 1 decembrie 2011. (Andrei Popescu/Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
20.11.2012

Ministerului Apărării Naţionale i s-au alocat marţi fondurile necesare pentru organizarea paradei de Ziua Naţională a României, care anul acesta va fi mai modestă decât în trecut din cauza crizei şi politicii de austeritate. Guvernul a decis să aloce, din fondul de rezervă, 400.000 de lei pentru organizarea evenimentelor care vor include prezentarea tehnicii militare şi a efectivelor de luptă.

Decizia a fost luată în şedinţa de marţi a Executivului.

Autorităţile au decis să organizeze anul acesta o paradă de austeritate de Ziua Naţională, după cum a cerut ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu. Oficialul s-a plâns că armata nu dispune de bani suficienţi pentru a putea organiza manifestări ample, ca în anii trecuţi, la care să fie mobilizate forţe militare importante.

Anul acesta nu vor mai fi aduse avioane de luptă şi elicoptere, a anunţat premierul Victor Ponta.

"Am discutat cu ministrul Dobriţoiu şi, din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, vom afecta acele sume necesare pentru a avea, totuşi, defilarea, parada de 1 Decembrie, însă va fi o paradă de austeritate. Adică, avioane, elicoptere şi alte lucruri foarte costisitoare, anul viitor, nu anul ăsta", a declarat Ponta.

Premierul a precizat că Guvernul Boc nu a alocat în buget nicio sumă pentru festivităţile de 1 Decembrie, aşa cum nu s-au stabilit nici sumele pentru buna funcţionare a mai multor instituţii în ultimele 45 de zile ale anului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor