Casa de Pensii Bucureşti: Nu se distribuie bilete de tratament pentru lunile iulie şi august

(Epoch Times)
Epoch Times România
16.04.2010

Biletele de tratament pentru acest an nu se vor repartiza pentru lunile iulie şi august, deoarece nu au fost contractate pentru această perioadă, potrivit noilor prevederi legale în vigoare, au precizat, joi, pentru AGERPRES, reprezentanţii Casei de Pensii a Municipiului Bucureşti.

"A început eliberarea biletelor de tratament, prima serie este din 17 aprilie, pentru sejurul de 18 zile. Oamenii trebuie să ştie că îşi pot depune cererile atât la sediul Casei de Pensii, cât şi electronic. Faţă de anii precedenţi, biletele de tratament vor fi eliberate în baza unui punctaj stabilit de calculator. Beneficiarii acestor bilete sunt însă liberi să depună cererile, pentru că au posibilitatea să primească un bilet, în funcţie de ordinea punctajelor", a explicat Dănuţ Ion, şeful Serviciului bilete de tratament.

Acesta a arătat că staţiunile cele mai solicitate şi în acest an rămân cele de tratament - Covasna, Călimăneşti, Olăneşti, Căciulata, Vatra Dornei, Mangalia, Techirghiol şi Tuşnad. Pe Valea Prahovei, staţiunea Predeal nu mai oferă niciun bilet de tratament, iar Sinaia oferă un număr foarte mic.

Preţul pe care un pensionar trebuie să-l plătească pentru un bilet de tratament este de 50% din pensia de care beneficiază.

Potrivit lui Dănuţ Ion, introducerea datelor personale în calculator se face după cererile scrise, iar softul deja instalat în reţeaua electronică va stabili eliberarea biletelor, în ordinea descrescătoare a punctajelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor