"Cartea neagră a guvernării PSD": Din cele 724 de măsuri asumate în program au fost îndeplinite doar 33 [video]

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a prezentat opiniei publice documentul intitulat "Cartea neagră a guvernării PSD - 2017 - un an pierdut pentru România. PSD dăunează grav românilor".
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

După un an de guvernare, din cele 724 de măsuri asumate în programul de guvernare de PSD-ALDE, nu au fost îndeplinite complet decât 33 de măsuri, a atras atenţia marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Ludovic Orban.

"Campania electorală şi alegerile din 11 decembrie 2016 reprezintă cea mai mare vânzare de iluzii care a fost făcută din 1989 încoace de un partid politic. Acest program de guvernare este o "colecţie de minciuni care sunt izvorâte din cărţile pe care le citeam în copilărie cu baronul Munchhausen. Eu cred că niciunul dintre miniştrii care au făcut parte din Guvernele PSD, dacă ar fi pus să dea un extemporal cu elementele programului de guvernare din domeniul de activitate pe care îl coordonează, nu ar fi în stare să ia nici măcar notă de trecere, pentru că eu nu cred că miniştrii care au fost în funcţie sau premierii care au fost numiţi de PSD au cunoscut acest program de guvernare.

De ce spun lucrul acesta? Este absolut scandalos, acest program de guvernare conţine în total, asumate, realizarea a 724 de măsuri. După un an de guvernare, din 724 de măsuri asumate de Guvernul PSD-ALDE, nu au fost realizate, îndeplinite complet, decât 33 de măsuri. Chiar şi din aceste 33 de măsuri, unele sunt măsuri mai degrabă instituţionale, nu sunt măsuri care să aducă corecţii de fond sau rezolvări de fond pentru problemele cu care se confruntă diferitele domenii de activitate, gen înfiinţarea unui minister sau înfiinţarea unei instituţii, gen Avocatul Copilului şi aşa mai departe", a declarat Orban.

Potrivit liderului PNL, la o analiză pe fiecare domeniu de activitate, aproape îţi vine să îţi pui întrebarea dacă ministerele au fost conduse în această perioadă.

"Este inadmisibil ca pe fiecare domeniu de activitate, domenii importante cum sunt educaţia - educaţia are peste 100 de măsuri care au fost asumate, sănătate, nu vorbesc de economie, de cadrul fiscal bugetar şi de toate măsurile care trebuiau luate în domeniile respective... să ia un grad de realizare a măsurilor mai mic de 5% la un an de la guvernare. Şi din păcate pe lângă faptul că nu şi-a realizat programul de guvernare, PSD a introdus în plus faţă de ceea ce au promis cetăţenilor o mulţime de lucruri care au avut consecinţe negative şi care nu fuseseră prezentate în campania electorală. Vă dau un exemplu: transferul contribuţiilor de la angajator la angajat care este un hocus pocus fiscal care deşi formal pare să permită Guvernului să-şi menţină promisiunea de creştere a salariilor în sectorul public, în realitate din creşterile de 25% promise se alege praful. Creşterile salariale în sectorul public vor fi mai mici decât rata inflaţiei, sau oricum la nivelul ratei inflaţiei de 3-4%", a afirmat Orban.

Pentru mai multe detalii pe această temă urmăriţi materialul video.