Carmen Dan, chemată la audieri în Comisia de Apărare. PSD, acuzat că va încerca să blocheze demersul

"Vă aşteptăm în faţa Comisiei pe 21 august. Orice artificiu birocratic invocat ar dovedi că fugiţi de întrebări", i-a transmis deputatul Ovidiu Raeţchi, în cadrul unei scrisori deschise, ministrului de Interne, Carmen Dan.
Carmen Daniela Dan
Carmen Daniela Dan (Epoch Times România)

Liberalul Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor, a transmis o scrisoare deschisă ministrului de Interne, Carmen Dan, prin care îi transmite să nu blocheze audierea, alături de şefii din Jandarmerie, în şedinţa Comisiei de Apărare care ar trebui să aibă loc pe 21 august.

"În atenţia ministrului Afacerilor Interne Carmen Dan,

Doamna ministru,

În urma discuţiilor de ieri, din cadrul biroului Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, s-a stabilit că veţi fi invitată urgent, împreună cu responsabilii din Jandarmerie, în cadrul Comisiei, pentru a explica Parlamentului (dacă îl respectaţi, desigur) şi opiniei publice (dacă o respectaţi, desigur) ce s-a întâmplat la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei.

Având în vedere că ne temem de diferite strategii PSD pentru blocarea audierii (ieri, de pildă, cei din PSD-ALDE au lipsit, neexistând cvorum), vă informez public că următoarea şedinţă a Comisiei va avea loc marţi, 21 august, începând cu ora 10.00. Vă informez că veţi fi aşteptată de parlamentarii din Opoziţie care sunt membri ai Comisiei, de reprezentanţii presei şi, îmi place să sper, de reprezentanţii PSD-ALDE, care într-o ţară normală ar dori să înţeleagă de la cei responsabili ce s-a întâmplat la mitingul din 10 august, exercitându-şi astfel atribuţiile profesionale.

Cred că nu veţi încerca să evitaţi, să amânaţi sau să blocaţi această audiere decât dacă vă temeţi sau aveţi ceva de ascuns. Cred că orice artificiu birocratic va fi invocat de colegii dvs. pentru a va feri de parlamentari şi de presă ar dovedi că fugiţi de întrebări. Îmi amintesc cu cât entuziasm, cu câtă grabă aţi venit în faţa Comisiei, solicitând chiar dvs o întâlnire în timpul vacanţei de anul trecut, împreună cu domnul Cucoş, pentru a susţine un proiect de lege prin care se ofereau Jandarmeriei atribuţii de urmărire penală - şi îmi imaginez ce s-ar fi întâmplat în noaptea de 10 august dacă cedam atunci în faţa argumentelor dvs şi ale domnului Cucoş şi îi lăsam pe jandarmi să îi şi interogheze, de pildă, pe cetăţenii israelieni bătuţi vineri pentru că mergeau cu taxiul prin Bucureşti.

Cred, în egală măsură, că le veţi cere domnului Cucoş, domnului Şindile şi colegilor lor din conducerea Jandarmeriei să dea curs invitaţiei noastre. Demnitatea este o caracteristică esenţială a celor care lucrează în sistemul de ordine publică, şi ar fi nedemn ca domnul Cucoş şi colegii săi să fugă de răspundere şi să se ascundă - ce paradox! - în spatele scutului făcut de parlamentarii PSD. Sunt convins că aparenta fugă a domnului Cucoş din faţa presei, de ieri, după o declaraţie de un minut, reprezintă doar un accident inerent emoţiilor începutului.

Vă aşteptăm aşadar la Comisia de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a Camerei Deputaţilor de marţi, 21 august, începând cu ora 10.00.

Dar pun pariu public cu dvs că nu veţi veni şi că PSD va invoca scuze puerile pentru a vă salva (faxul comisiei nu funcţionează, invitaţia s-a rătăcit în poştă) şi asta deoarece încercaţi să ascundeţi de Parlament şi de opinia publică numeroasele încălcări ale legii din 10 august."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne