Care a fost promovabilitatea la simulările la Bacalaureat şi evaluarea naţională

Afisare rezultate la examene
Afisare rezultate la examene (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
12.02.2013

Rezultatele simulărilor la examenele de Bacalaureat şi cele de la evaluarea naţională nu sunt deloc îmbucurătoare şi arată gradul scăzut de pregătire al elevilor cu câteva luni înainte de susţinerea probelor "de foc" de la finalul anului şcolar.

La simularea examenelor naţionale din Capitală, procentul de promovabilitate a fost de 24% la proba de matematică şi de 59,09% la cea de limba romană de la Bacalaureat, iar la evaluarea naţională, de 35% şi, respectiv, 85%, a informat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

La simularea evaluării naţionale, doar 70 de elevi au obţinut nota maximă la proba de limba şi literatură română, iar 21, la cea de matematică, în timp ce alţi 1.781 de elevi au luat note cuprinse între 9 şi 9,99 la română, iar 159, la matematică.

La simularea Bacalaureatului, pregătirea elevilor s-a dovedit a fi mult mai slabă, iar nota zece a fost obţinută de un număr de aproximativ trei ori mai mic de elevi, faţă de cei de la evaluarea naţională. La proba de limba română, s-au înregistrat doar 27 de note de 10, iar la cea de matematică, opt. Numărul elevilor care au luat note între 9 şi 9,99 a fost de 721 la limba română şi 118 la matematică.

Notele de la simulare vor fi trecute sau nu în catalog, în funcţie de opţiunile părinţilor, elevilor şi profesorilor. Conducerea ISMB a precizat că la aceste simulări nu au fost importante notele obţinute de elevi, ci s-a insistat pe prezenţa acestora în număr cât mai mare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor