Caravana Unirii la final: zeci de mii de semnături colectate în favoarea unirii Moldovei cu România

Pe 1 august a fost prezentat bilanţul proiectului unionist din Moldova, Caravana Unirii, organizat de asociaţia ODIP. Voluntarii ODIP, pe tot parcursul lunii iulie, au vizitat zeci de localităţi amplificând astfel mesajul unionist în toată ţara.
Caravana Unirii în Neculaieuca, Moldova
Caravana Unirii în Neculaieuca, Moldova (Facebook.com/ODIP)

Organizaţia unionistă Onoare, Demnitate şi Patrie (ODIP), în cadrul unei conferinţe de presă, a prezentat bilanţul final al celei mai mari caravane unioniste de pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, în cadrul proiectului care a început pe 4 iulie şi s-a încheiat la sfârşitul aceleiaşi luni, peste 60 de tineri voluntari ODIP au ajuns în 12 raioane, au vizitat 80 de localităţi, au discutat cu mii de oameni şi au colectat zeci de mii de semnături în favoarea alipirii Moldovei la România.

Potrivit organizatorilor, caravana unirii este cel mai ambiţios proiect al unioniştilor din Moldova, iar pe tot parcursul lunii iulie, grupul de unionişti au perindat localităţile Moldovei pentru a informa corect cetăţenii cu privire la avatanjele unirii Moldovei cu România.

„Ne-am propus să răspândim mesajul unirii din casă în casă, de la om la om” a declarat membra ODIP, Corina Bezer. În tot acest proces au fost colectate zeci de mii de semnături de la oameni care s-au expus în favoarea unirii Moldovei cu România. Potrivit preşedintelui organizaţiei ODIP, Vlad Bileţchi, semnăturile urmează a fi prelucrate, iar aceste persoane vor fi contactate pentru a fi implicaţi în viitoarele acţiuni unioniste organizate de către mişcare.

Preşedintele organizaţiei a mai precizat că un alt scop al caravanei a fost amplificarea mesajului unionist chiar şi în cele mai îndepărtate localităţi ale ţării. „Unioniştii trebuie să fie percepuţi ca cei care nu doar vorbesc, dar şi acţionează, care vin în casele oamenilor şi vorbesc cu ei. Ne-am dorit să schimbăm modul în care oamenii privesc tricolorul românesc, unioniştii”, a subliniat preşedintele ODIP.

Mai mult, în contextul în care cetăţenii se arată tot mai dezamăgiţi de actuala formă şi elită de la guvernare, miza campaniei a fost de a informa oamenii despre o alternativă, unirea Moldovei cu România, ceea ce ar însemna nu înlocuirea actorilor, însă schimbarea teatrului, a conchis Bileţchi.

Prezenţi la conferinţa de totalizare a campaniei, câţiva voluntari şi-au împărtăşit experienţele trăite timp de o lună vizitând localităţile din ţară. „Întâlnind şi discutând cu atâtea persoane, am constatat că a fost necesară caravana. Am reuşit să amplificăm mesajul unionist în ţară, iar în continuare, activităţile pe care le vom organiza vor implica şi aceste localităţi vizitate de noi”, a declarat Otilia Dascăl.

O altă tânără implicată în caravana iniţiată de ODIP a relatat că realitatea satelor basarabene denotă o situaţie tristă. „Am văzut realitatea din satele basarabene şi am ajuns la concluzia că lumea este dezamăgită. Lumea nu mai ştie în cine să creadă şi pentru ce să mai lupte”, a declarat Renata Urîtu.

Însă, în mod definitiv, ce îi uneşte pe toţi este dorinţa spre o stare mai bună a lucrurilor, a fost una dintre concluziile reprezentanţilor ODIP. „Toţi oamenii îşi doresc să trăiască mai bine, însă mai bine vom trăi doar în România Mare”, a conchis un voluntar al caravanei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe