Cântăreţul britanic Hugh Laurie, "Dr House", i-a cucerit pe bucureşteni

În timpul concertului susţinut la Sala Palatului din Capitală, sâmbătă seară, cântăreţul britanic Hugh Laurie i-a încântat pe români cu melodii vechi de peste o sută de ani şi poveşti spuse cu umorul său caracteristic.

Aproximativ 4.000 de spectatori au ţinut să-l asculte pe actorul şi cântăreţul Hugh Laurie, cunoscut şi îndrăgit mai ales pentru rolul medicului excentric din serialului TV "Dr House".

Spectatorii l-au primit cu entuziasm şi l-au aplaudat îndelung pe Hugh Laurie şi trupa alături de care a cântat, The Copper Bottom Band, mai ales după ce cântăreţul le-a adresat salutul în limba română "Bună seara, Bucureşti", iar apoi "Mulţumesc, Bucureşti!"

"Mi-e teamă că asta este tot ce ştiu. Vă cer scuze. Sunt un englez idiot tipic. Ce pot să spun? Este teribil", a spus Hugh Laurie. "Este cineva aici care vorbeşte engleza?", a mai spus artistul, întrebare care a adus zâmbetul pe feţele oamenilor.

"Dacă nu vorbiţi engleza... dacă nu vorbiţi engleza, nu înţelegeţi ce spun. Dacă vorbiţi engleza şi staţi lângă cineva care nu vorbeşte engleza, poate aţi putea să-i traduceţi; nu în timpul cântecelor, ci între ele. Şi cine ştie, poate va fi începutul unei frumoase prietenii, poate chiar o aventură sentimentală, o căsătorie, copii, nepoţi. Totul se poate întâmpla aici, în această seară", a glumit Hugh Laurie cu spectatorii.

Hugh Laurie a creat o atmosferă plăcută combinând muzica cu replicile pline de umor, a comunicat cu publicul, primind aplauze puternice în timpul concertului.

"Este absolut minunat să văd atâţia oameni în acest oraş frumos. Mulţumesc foarte mult. Este incredibil. Trebuie să recunoaştem, v-aţi asumat un risc venind în această seară aici. Nu ştiţi la ce să vă aşteptaţi. Unii dintre voi s-ar putea să ştiţi că, până de curând, am fost actor. Este destul de ciudat. Eşti obişnuit cu cineva să facă un anumit lucru, apoi face altceva. (...) Dacă am fi împreună într-un avion şi vocea pilotului s-ar auzi şi ar spune 'până de curând am fost igienist dentar, dar să zbor este ceva ce mi-am dorit întotdeauna să fac', aţi fi un pic agitaţi. Nu vă condamn. Vreau să vă asigur că sunteţi pe mâini foarte bune cu doamnele şi domnii din spatele meu, cea mai bună formaţie din lume, The Copper Bottom Band", a afirmat Hugh Laurie.

Simţul umorului l-a însoţit pe artist pe tot parcursul concertului, şi astfel a reuşit să dialogheze într-un mod plăcut cu publicul. Aşadar, pentru următoarea piesă din repertoriul stabilit pentru concertul de la Bucureşti, Hugh Laurie a spus că are nevoie ca publicul să cânte alături de el.

"Unii oameni probabil spun: 'nu, eu am cumpărat bilet, cântă tu!', ceea ce, apropo, înţeleg; şi eu, probabil, aş gândi la fel", a spus cântăreţul. Însă spectatorii au acceptat să cânte alături de el. Nu le-a ieşit din prima, dar, încet, încet, fanii au cântat la unison "Come on baby, let the good times roll".

Unii dintre voi s-ar putea să ştiţi că, până de curând, am fost actor

Cântăreţul a cântat melodii îndrăgite precum "Evenin'" şi "Buona Sera Senorita", a povestit melodii pe care apoi le-a cântat, dialogând cu publicul, totodată mulţumindu-le spectatorilor de nenumărate ori că au venit la concert. "O să spun 'mulţumesc' de atâtea ori că, până la sfârşitul serii, o să vi se facă rău", a precizat Hugh Laurie.

Gaby Moreno şi Jean McClain, din The Copper Bottom Band, au încântat publicul din Bucureşti cu piesa "What kind of man are you", care a fost primită cu aplauze, un moment foarte apreciat al spectacolului fiind şi cel în care Hugh Laurie a cântat şi a dansat împreună cu Gaby Moreno piesa "El Choclo/ Kiss Of Fire".

Un moment inedit al serii a fost acela când Hugh Laurie şi membrii formaţiei The Copper Bottom Band au băut whisky pe scenă, pentru a se "rehidrata", moment caracterizat de îndrăgitul actor britanic ca fiind o tradiţie inventată, care trebuie respectată.

Membrii formaţiei The Copper Bottom Band au părăsit scena, iar Hugh Laurie a cântat la pian melodia "Louisiana 1927", pentru care a primit din nou aplauze puternice.

Printre piesele pe care le-a interpretat cântăreţul s-au numărat şi "Wild Honey", "I Hate a Man Like You", "I Wish I Knew How it Would Feel to Be Free", fiecare fiind povestită de actor.

Ultima piesă din repertoriul de sâmbătă a fost "Green Green Rocky Road", la care Hugh Laurie i-a invitat pe spectatori să se ridice în picioare şi să aplaude, cei aproximativ 4.000 de spectatori cântând sau aplaudându-l pe îndrăgitul artist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură