EXCLUSIV. Ambasadorul Tailandei în România invită românii să participe la „Festivalul Tailandez” (video)

Ambasadorul Tailandei în România, Excelenţa Sa, dl Komgrit Varakamin
Ambasadorul Tailandei în România, Excelenţa Sa, dl Komgrit Varakamin (Eugen Horoiu / Epoch Times)

Material video pe pagina originală a articolului Epoch Times România

Pentru iubitorii de cultură, „Festivalul Tailandez” de la Muzeul Satului organizat de Ambasada Regatului Tailandei în România şi Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, se anunţă un eveniment extrem de interesant.

Cei interesaţi să ia contact cu o mică parte din cultura tailandeză sunt aşteptaţi în perioada 27-29 iunie 2014, între orele 10.00 – 19.00, la Muzeul Satului, unde vot putea admira o expoziţie de fotografii, vor putea observa interesanta tehnică a sculpturii în fructe şi legume, sau îşi vor putea achiziţiona produse cu specific tailandez. O gamă largă de preparate grastronomice cu specific tailandez îi aşteaptă pe vizitatori, iar de la ora 17.00 ei vor putea viziona un spectacol de dans şi muzică tradiţională tailandeză.

Deschiderea festivalului a avut loc vineri şi s-a bucurat de prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Nicolae al României, ambasadori, oficialităţi, precum si un public călduros.

In discursul său de deschidere, ambasadorul Tailandei în România, Excelenţa Sa, dl Komgrit Varakamin, a notat: "Doresc să vă urez bun venit la Festivalul Tailandez 2014. Este un privilegiu pentru Ambasada Regatului Tailandei în România să fie una dintre gazdele Festivalului Tailandez împreună cu Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”. Vinerea trecută şi în această săptămână a plouat în Bucureşti. Am fost îngrijorat că festivalul se va termina chiar înainte de a începe. Sunt încântat să văd că vremea este acum mai bună decât în această dimineaţă. Vă mulţumim pentru că aţi înfruntat ploaia cu noi".

După discursurile de bun venit, evenimentul a continuat cu o performanţă a trupei culturale a Ministerului Culturii din Bangkok, urmată de o recepţie oferită de Ambasada Regatului Tailandei în România.

După recepţie, reporterii Epoch Times au avut plăcerea să-l intervieveze pe Excelenţa Sa, dl Komgrit Varakamin, care ne-a vorbit despre importanţa şi semnificaţia fascinantului eveniment cultural.

La Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” am descoperit o bucăţică din Tailanda în inima Bucureştiului, în cadrul celei de-a treia ediţii a „Festivalului Tailandez”. De ce aţi ales să organizaţi evenimentul tocmai aici, la Muzeul „Dimitrie Gusti”?

„În primul rând vreau să vă precizez că am venit să lucrez ca ambasador al Tailandei la Bucureşti deja de trei luni şi am aflat că Muzeul Satului este un muzeu foarte popular şi faimos al României. Este de asemenea cel mai vechi. Şi parcul Herăstrău din apropiere este de asemenea foarte faimos, este creat de peste 78 de ani. Astfel că eu sunt de părere că organizarea Festivalului Tailandez într-un muzeu şi într-un parc atât de renumite şi îndrăgite va atrage o mulţime de cetăţeni români care vor să vină să afle despre cultura tailandeză, turismul din Tailanda şi despre Tailanda”.

Muzeul „Dimitrie Gusti” este potrivit pentru acest rol având în vedere că vorbeşte, la rândul lui, despre tradiţiile româneşti. Este deja a treia ediţie a festivalului şi înţeleg că în trecut festivalul a fost foarte apreciat de publicul român. Peste 25.000 de oameni chiar au cerut organizarea celei de-a treia ediţii. Din câte am înţeles, a trecut ceva timp între a doua şi a treia ediţie a festivalului.

„După cum aţi spus, este ediţia a treia, iar aceasta este a treia mea lună în Bucureşti şi am realizat că predecesorul meu, ambasadorul Chantipha Phutrakul, a organizat activităţile culturale aici de două ori, în 2010 şi 2011 şi am aflat că a fost un eveniment de succes. Dar în 2012 şi 2013 a fost altă administraţie. Când am venit, mi-am dat seama că realizările predecesorului meu au fost atât de apreciate încât am transmis ambasadei mele că ar trebui să facem acelaşi lucru pe care a reuşit sa îl facă ambasadorul Chantipha Phutrakul la Muzeul Satului. Acesta este motivul pentru care am decis să facem asta, deşi sunt în a treia, a patra lună, a mandatului meu, am decis să organizăm din nou performanţa culturală.

Avem de asemenea festivalul gustărilor, avem expoziţia de fotografii, avem vânzare de bunuri de consum, precum şi expoziţia de fructe şi legume. Avem o varietate de activităţi şi sperăm că vor fi pe gustul publicului care poate afla mai multe lucruri despre Tailanda după ce vin la „Festivalul Tailandez”.

Doriţi să transmiteţi un mesaj celor aflaţi astăzi aici cât şi publicului?

„Vreau să transmit mulţumirile mele din inimă Alteţei Sale Regale, Prinţul Nicolae, pentru prezenţa sa graţioasă în activitatea de azi, precum şi ambasadorilor şi a soţiilor lor care şi-au făcut timp să vină să ni se alăture. Sper că mâine, când va fi deschis publicului, vor veni mai mulţi români, copii şi membri de familie. Sper că astăzi a fost un succes şi că voi putea organiza astfel de evenimente pe cât de des posibil în viitor”.

Interviul a fost realizat de Gina Sturdza. Epoch Times este partener media al evenimentului

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură