Candu şi Filip au apărat amnistia fiscală la o întâlnire cu ambasadorii acreditaţi la Chişinău

Întălnirea lui Candu şi Filip cu ambasadorii acreditaţi la Chişinău 02.08.2018
Întălnirea lui Candu şi Filip cu ambasadorii acreditaţi la Chişinău 02.08.2018 (parlament.md)

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, şi Prim-ministrul Pavel Filip au prezentat joi, 2 august realizările guvernării de la începutul anului, dar şi priorităţile pentru următoarea perioadă, la o întâlnire cu corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova. Ambii reprezentanţi ai PD, au apărat amnistia fiscală votată la sfârşitul lunii iulie şi criticată deja de partenerii de dezvoltare.

Potrivit unui comunicat al Legislativului, Candu şi Filip le-au explicat ambasadorilor că „aceste măsuri vor contribui la creşterea bazei de impozitare” şi că noua lege „conţine mecanisme de prevenire şi combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului, conforme celor mai bune practici internaţionale. Totodată, legea exclude anumite categorii de cetăţeni, precum şi pe cei care sunt sau vor fi descoperiţi ca fiind implicaţi în frauda bancară.”

Uniunea Europeană a avertizat anterior că noua legislaţie, pe care o consideră adoptată în mod netransparent, nu este în conformitate de Acordul de Asociere, iar Statele Unite au sugerat că noile măsuri „răsplătesc infractorii”, în loc să-i pedepsească.

De menţionat că în cadrul unei conferinţe de presă susţinute miercuri, 1 august, spicherul Parlamentului moldovean a declarat că ar exista o neînţelegere a partenerilor externi ai Moldovei în legătură cu legea privind declararea voluntară a bunurilor, votată recent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe