Candidatura lui Piedone, din nou în aer? Maria Grapini se delimitează ferm de fostul edil

La scurt timp după ce instanţa i-a respins candidatura, Piedone s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste - Social Liberal pentru a putea candida din nou. Unul dintre cei doi lideri ai acestei formaţiuni - Maria Grapini - s-a delimitat ferm de fostul edil.
Maria Grapini
Maria Grapini (Epoch Times România)

UPDATE. În ciuda declaraţiilor făcute de Maria Grapini, senatorul Alfred Laurenţiu, preşedinte al Consiliului Naţional al PPUsl şi preşedinte al organizaţiei Bucureşti, a subliniat că singurul în măsură să decidă susţinerea sau nu a candidaturii lui Piedone este Biroul Naţional Executiv al partidului, dar că nu crede că ar fi probleme în acest sens.

"Domnul Cristian Popecu Piedone este membru nostru şi candidatul pe care organizaţia de Bucureşti l-a propus si il sustine. Declaraţia doamnei Grapini este pozitia ei personala si o vom lua in discutie în şedinţa de azi a Biroului Executiv Naţional al PPUsl", a declarat Alfred Laurenţiu pentru stiripesurse.ro.

* * *

Prin decizia sa de a candida din nou la Primăria sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a ratat şansa de a se reabilita în faţa familiilor care au pierdut persoane dragi, în faţa propriei conştiinţe şi în faţa lui Dumnezeu, a declarat co-preşedintele Partidul Puterii Umaniste - Social Liberal, Maria Grapini, care şi-a prezentat punctul de vedere oficial referitor la o posibilă candidatură a fostului edil din partea partidului pe care îl girează împreună cu Ioan Ghişe.

"Nu pot susţine candidatura domnului Piedone pentru că aş abandona propriile principii şi nu m-aş mai putea uita în ochii oamenilor. Dacă, în mod democratic, Biroul Executiv al partidului va valida candidatura domnului Cristian Popescu, voi fi nevoită să fac un pas înapoi, până la Congresul Partidului. Nu-mi asum candidatura, chiar dacă mulţi cetăţeni din sectorul 4 doresc să-l aibă primar.

Voi continua să cred că există oameni care vor susţine candidaţi valoroşi, indiferent din ce partid vin şi vor exclude candidaţi asupra cărora planează suspiciuni sau sunt dovezi certe ca au încălcat legea şi moralitatea", a declarat Maria Grapini pe site-ul personal.

Liderul Partidul Puterii Umaniste - Social Liberal s-a referit şi la contextul tragic, generat de momentul Colectiv, în ecuaţia Piedone.

"Nu ştiu dacă este sau nu vinovat de tragedia de la Colectiv, acest lucru va fi stabilit de justiţie. Ştiu doar că domnul Cristian Popescu Piedone are o urmărire penală şi că a declarat, după imensa tragedie, că se va retrage din viaţa publică. Atunci, am apreciat declaraţia…

Cred că toţi care se află în situaţii similare ar trebui să facă acest pas. Dacă şi-ar fi respectat cuvântul dat şi justiţia l-ar găsi nevinovat, sunt convinsă ca peste patru ani ar putea fi ales cu succes. A ratat o şansă de a se reabilita în faţa familiilor care au pierdut persoane dragi, în faţa propriei conştiinţe şi în faţa lui Dumnezeu", continuat Maria Grapini.

În opinia şefei Partidul Puterii Umaniste - Social Liberal, schimbarea deciziei personale a lui Cristian Popescu Piedone este una total neinspirată, care îl duce în marea masă a celor care îşi încalcă propriile declaraţii şi principii.

"Am declarat public, de câte ori am avut ocazia, că şansa României este anul 2016! Acum trebuie să alegem raţional şi în funcţie de calităţile umane, profesionale şi morale. PPU-SL este un partid care pune în centrul politicilor OAMENII!", a concluzionat Maria Grapini.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne