Candidaţii pentru Primăria Chişinău se înscriu în cursa electorală

Primăria Chişinău
Primăria Chişinău (facebook.com)

După ce şi-au anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de primar general la Primăria Chişinău, unii dintre candidaţi şi-au depus deja actele pentru a se înregistra în cursa electorală.

Printre ei se numără vicepreşedintele Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu, care a declarat că poate să oprească ”binomul Plahotniuc - Dodon” ce a capturat Republica Moldova şi urmăreşte să captureze şi Chişinăul. ”Chişinăuienii merită mai mult, trebuie să facem din Chişinău un oraş cu adevărat european, venim să construim, nu să cârpim”, a menţionat Munteanu, potrivit UNIMEDIA.

Cel de-al doilea candidat care a depus actele la Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău pentru a fi înregistrat în cursa electorală este preşedintele Partidului „Democraţia Acasă”, Vasile Costiuc. Menţionăm că în timpul protestelor din 2015 din Piaţa Marii Adunări Naţionale, Costiuc a fost numit primar al „orăşelului demnităţii”, iar ulterior a părăsit orăşelul corturilor, aderând la Partidul „Democraţia Acasă” (PPDA) care are acelaşi acronim ca şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA).

Un alt candidat care s-a înregistrat în cursa electorală este liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, care a fost anunţat în calitate de candidat comun al Platformei DA şi al Partidului Acţiune şi Solidaritate. ”Noi venim cu o echipă puternică şi sunt convins că vom câştiga alegerile locale şi cele parlamentare. Cu această ocazie a-şi dori să-i mulţumesc Maiei pentru susţinere în această campanie”, a afirmat Andrei Năstase.

Alexandr Roşco, unul dintre membrii grupului „Antifa”, candidând din partea Partidului „Casa Noastră-Moldova”, este un alt aspirant la funcţia de primar al Capitalei. „Chişinăuienii s-au săturat de minciunile demnitarilor şi au nevoie de ceva concret şi pozitiv”, a declarat Roşco după depunerea actelor.

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a anunţat că deputatul român Constantin Codreanu este candidatul Partidului Unităţii Naţionale (PUN) la funcţia de primar al Chişinăului. „Propunem cetăţenilor un primar de cursă lungă”, a menţionat Băsescu. „M-am întors într-o echipă frumoasă a PUN şi am onoarea de a reprezenta acest partid la alegerile pentru Primăria Chişinău. Chişinăul se află într-o criză profundă. Lucrurile au degradat şi starea e una total dezastruoasă”, a declarat Codreanu.

În cursa electorală la funcţia de primar al Chişinăului s-a înregistrat şi candidatul Partidului Şor, Reghina Apostolova. După ce a eşuat să devină preşedinte al Republicii Moldova, activista civică Maia Laguta a decis şi ea să participe în cursa electorală pentru Primăria Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe