Campania Naţională de prevenire a violenţei împotriva copiilor a fost lansată în Moldova

.
. (Epoch Times România)
Tatiana Chiriac
23.10.2013

Campania Naţională de prevenire a violenţei împotriva copiilor "Protejează-mi copilăria" a fost lansată în Moldova. Reprezentantul UNICEF în Moldova, Lilia Botnaru, a relatat pentru "Infotag", că în cadrul campaniei, care se va desfăşura timp de un an, în jur de 700 mii de familii din Moldova, împreună cu facturile pentru lumină, vor primi pliante despre cum să educi un copil fără a aplica violenţa.

"În şcoli vor fi organizate concursuri de desen şi filmuleţe tematice. La posturile de televiziune şi radiouri vor apărea spoturi publicitare împotriva violenţei în familie. Iar de la 1 noiembrie în gimnazii şi licee va avea loc o oră dedicată prevenirii violenţei împotriva copiilor. Această campanie se diferenţiază de celelalte prin faptul că este desfăşurată sub egida Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Educaţiei, MAI şi a numeroase NGO", a menţionat Botnaru.

Potrivit ei, campania are drept scop, nu doar informarea cetăţenilor despre efectul negativ al violenţei, ci şi "trezirea conştientizării şi simţului responsabilităţii".

"Din păcate, în Moldova foarte rar martorii violenţelor se adresează organelor competente. Aceştia consideră că nu îi priveşte. Drept exemplu poate servi cazul de la Leova, unde tatăl şi-a ucis în bătaie fiica de cinci ani. Vecinii ştiau despre faptul că tatăl avea devieri de comportament, însă au decis să nu se implice", s-a indignat Botnaru.

Preşedintele UNICEF în Moldova, Nune Mangasaryan, a menţionat că, de regulă, persoanele care au fost bătute în copilărie, recurg la aceleaşi metode de educaţie.

Conform datelor Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, mai mult de jumătate din copiii din Moldova, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 7 ani sunt supuşi violenţei din partea părinţilor. 16% dintre părinţi îşi bat şi copii care nu au atins vârsta de un an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor