Campania Luju continuă: DIICOT anchetează finanţarea #rezist. Acuzaţii de milioane de euro

La scurt timp după reprimarea violentă a protestului din 10 august, liderul PSD vorbea despre o tentativă de lovitură de stat şi finanţarea din străinătate a "mişcării Rezist". Imediat după acuzaţiile acestuia, Luju a început să publice o serie de articole din care reieşea ideea că protestatarii sunt drogaţi şi plătiţi. După câteva săptămâni de pauză, publicaţia revine cu un nou articol în sprijinul teoriei lansate de Dragnea.
Protest
Protest (Mihuţ Savu)

Publicaţia "Lumea Justiţiei" - Luju.ro - susţine că DIICOT anchetează sute de tranzacţii în cryptomonede, prin care în ultimii trei ani peste 14.000.000 dolari ar fi intrat în România pentru a alimenta "grupări #rezist şi ONG-uri susţinătoare fervente ale DNA, Iohannis, Cioloş şi USR."

Potrivit sursei citate care, reamintim, la scurtă vreme după ce liderul PSD Liviu Dragnea a acuzat că la protestul din 10 august s-a încercat o adevărată lovitură de stat şi că mişcarea Rezist ar fi finanţată din străinătate, a început prezentarea "unui serial" pe această temă, pistele ar conduce spre un „portofel virtual” de pe platforma online BLOCKCHAIN, alimentat de Fundaţia Ştefan Batory din Polonia, sponsorizată în mod direct de miliardarul George Soros (Documente).

"Cea mai importantă pistă pe care merg procurorii DIICOT priveşte faptul că toate sumele din acest portofel virtual al mişcării #REZIST ar proveni dintr-o singură sursă, respectiv Fundaţia Stefan Batory din Polonia. Pentru cei care nu ştiu, această fundaţie este sponsorizată în mod direct de către miliardarul cu viziuni globaliste, George Soros, fiind practic o placă turnantă folosită pentru finanţarea ONG-urilor din Europa Centrală şi de Este, prin acordarea de grant-uri, fapt recunoscut chiar pe site-ul oficial al Fundaţiei.

Surse judiciare avizate ne-au informat că la nivelul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) s-a declanşat o amplă investigaţie privind finanţarea Mişcării #rezist, existând suspiciuni majore privind operaţiuni de spălare de bani şi constituire de grup organizat infracţional în scopul întreprinderii de acţiuni împotriva ordinii constituţionale. Este vorba de finanţarea grupărilor violente de stradă (care în ultima perioadă speriate că au intrat în vizorul autorităţilor şi-au redus subit activitatea) şi care au organizat în anii 2017 şi 2018, şi mai ales în data de 10 august 2018, acţiuni împotriva ordinii constituţionale - pedepsite de art. 397 Cod penal – în scopul dărâmării guvernării PSD-ALDE", susţine Luju.

Publicaţia citată mai pretinde că potrivit informaţiilor deţinute de DIICOT, în ultimii 3 ani, până la finalul lunii octombrie 2018, din acest portofel au fost realizate 403 tranzacţii, care au totalizat suma de 14,9 milioane de dolari iar aceşti bani ar fi ajuns "la organizaţiile care au promovat intens mişcările de stradă care au avut loc în ultimii doi ani în România, inclusiv protestele din 10 august 2018."

Printre beneficiarii sumelor de bani primite din acest portofel de la Fundaţia Stefan Bathory s-au numărat pe lângă "grupări #rezist" şi mai multe organizaţii non-gvernamentale precum: Declic, VăVedem, Corupţia Ucide, Oradea Civic, Funky Citizens, Just, Casa Jurnalistului, Vice.com sau Rezistenţa TV despre care Luju susţine că sunt "cunoscute în mediul online ca susţinătoare fervente ale DNA, Iohannis, Cioloş, USR etc."

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne