Camera de Comerţ cere Guvernului să renunţe la "Ordonanţa Lăcomiei": E o lovitură gravă la adresa stabilităţii României

Guvernul trebuie să renunţe de îndată la măsurile de supraimpozitare anunţate de ministrul de Finante şi să nu mute factura guvernării asupra companiilor înregistrate în România şi asupra angajaţilor lor, transmite Camera de Comerţ şi Industrie a României.
Eugen Teodorovici (Ministrul Finantelor Publice);
Eugen Teodorovici (Ministrul Finantelor Publice); (Florin Chirila/Epoch Times)

Camera de Comerţ şi Industrie a României reacţionează după ce ministrul de Finanţe a anunţat o ordonanţă care ar urma să introducă o ploaie de măsuri fiscale extrem de criticate. Potrivit CCIR, noile măsuri de supraimpozitare anunţate de Guvernul României se constituie într-o lovitură gravă la adresa stabilităţii economice a României, cu efecte puternic negative asupra companiilor, atât de stat cât şi private, cu capital românesc sau străin.

În opinia CCIR însăşi modul intempestiv în care măsurile de supraimpozitare au fost anunţate, fără o dezbatere publică şi fără consultarea mediului de afaceri, reprezintă în sine un factor generator de instabilitate economică.

Comunitatea de afaceri din România se aştepta ca Guvernul României să sprijine dezvoltarea companiilor şi crearea de locuri de muncă şi nu să impună măsuri de supraimpozitare, susţine conducerea instituţiei, reamintind că măsurile de supraimpozitare intră în contradicţie flagrantă cu angajamente asumate de însuşi prim-ministrul Guvernului României care declara, pe 29 ianuarie 2018, în Parlament, la votul de învestire:

"Cât timp voi fi prim-ministru nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Scopul meu este de a uşura şi de a simplifica viaţa economică, nu de a o complica".

"Considerăm că lipsa acută de predictibilitate economică indusă de măsurile de supraimpozitare va afecta negativ dezvoltarea companiilor, planurile de investiţii şi implicit, crearea de noi locuri de muncă în România.

Solicităm Guvernului României să renunţe de îndată la măsurile de supraimpozitare şi să nu mute factura guvernării asupra companiilor înregistrate în România şi asupra angajaţilor lor", transmite în acest context conducerea CCIR.

Reamintim, de asemenea, că anunţul lui Teodorovici legat de iminenta adoptare a ordonanţei care aduce o aşa-numită taxă pe lăcomie pentru bănci, suprataxarea companiilor din energia electrică şi termică, plafonarea preţului la energie electrică şi gaze etc. a dus miercuri dimineaţă la prăbuşirea acţiunilor companiilor listate la bursă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne