Calderón tropical, cel mai rapid cetaceu din adâncurile mării (video)

Balene pilot                   (Globicephala macrorhynchus) numite şi calderón tropical
Balene pilot (Globicephala macrorhynchus) numite şi calderón tropical (Fundación Aquae)

În sudul insulei Tenerife, arhipelagul Canare, există o colonie importantă de balene pilot tropicale (Globicephala macrorhynchus) numite şi calderón tropical. Această balenă aparţine familiei Delphinidae şi este recunoscută prin înotătoarele scurte şi culoarea gri închis sau negru. Balenele pilot tropicale care trăiesc în Tenerife au o lungime cuprinsă între 4 şi 5 metri şi o greutate de peste 3.000 de kilograme O serie de norme legale reglementează strict vizitarea cetaceelor în marea liberă pentru a conserva habitatul şi modul de viaţă al acestor animale.

Calderón tropical populează Insulele Canare, dar se pot vedea în special în insula Lanzarote, insula Fuerteventura şi insula Tenerife. Trăieşte în grup, cu toate că masculii schimbă grupul pentru a evita împerecherea cu femelele de care sunt legaţi genetic.

Este cetaceul care poate înota mult mai rapid în adâncime, ajungând la nouă metri pe secundă. Dar nu numai atât. Ştiaţi că balenele pilot tropicale depind de sunetele pe care le emit pentru a se hrăni - de exemplu, cu calmarii giganţi - şi că populaţia care trăieşte la sud de Tenerife este una dintre puţinele populaţii rezidente din lume?

Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre acest cetaceu, nu rataţi clipul video de mai sus realizat de Fundación Aquae.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință