Călători indignaţi se aşează pe şinele unui tren. Obţin condiţii mai civilizate de călătorie

Mai mulţi cetăţeni au reuşit să convingă CFR-ul să suplimenteze garnitura unui tren după ce s-au aşezat în faţa locomotivei şi au refuzat să se ridice.
Gara de Nord, trenuri şi călători
Gara de Nord, trenuri şi călători (Epoch Times România)

În Gara de Nord din Capitală a avut loc, vineri dimineaţă, un protest spontan cu totul ieşit din comun. Indignaţi de modul în care îi tratează CFR, de bătaia de joc de care au avut parte deşi au plătit bilet, călătorii unui tren s-au aşezat în faţa locomotivei pentru a împiedica garnitura să se pună în mişcare, relatează Adevărul.

Mai exact, incidentul s-a iscat când călătorii trenului Bucureşti Nord - Craiova (R 9003) au fost anunţaţi că CFR-ul nu va suplimenta garnitura, care era formată doar din locomotivă şi două vagoane. Martorii au povestit că peste 30 de persoane au rămas pe peron pentru că nu aveau unde să urce. Angajaţii CFR le vânduseră bilete însă nu le rezervaseră locuri, nici măcar socotite pentru stat în picioare. Practic, oamenii au aflat că vor rămâne în gară deşi cumpăraseră bilet şi deşi trenul fusese tras la linie cu o întârziere de 80 de minute.

"Exasperaţi de situaţia creată şi de condiţiile în care trebuie să circule câteva ore, dacă încăpeau în tren, 5 călători s-au pus în faţa locomotivei, pe şine. La linia peronului au apărut imediat cam 25 agenţi de ordine, de pază, poliţişti, care au încercat să îndepărteze oamenii de pe şine şi de pe peron, astfel încât trenul să poată pleca fără scandal şi fără pasagerii nemulţumiţi. Aceştia au refuzat, însă, să se ducă de acolo, iar CFR-ul a adus, în cele din urmă, un vagon suplimentar", arată sursa citată.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne