Cabinetul Italiei a primit undă verde în Camera Deputaţilor

Noul premier italian Enrico Letta.
Noul premier italian Enrico Letta. (ANDREAS SOLARO,ANDREAS SOLARO / AFP / Getty Images)

Majoritatea deputaţilor a agreat noua coaliţie.

Noul Cabinet italian format de Enrico Letta a primit votul de încredere al deputaţilor şi aşteaptă marţi aceeaşi reacţie din partea senatorilor. Letta a promis să respecte angajamentele financiare ale Romei şi a anunţat vizite la Paris, Bruxelles şi Berlin, transmite Euronews.

Guvernul este format din 21 de miniştri, printre care un număr de record de şapte femei. Emma Bonino va fi prima femeie în funcţia de Ministru de Externe, iar Cecile Kyenge va fi prima femeie de culoare într-un post de ministru.

Prim-Ministrul Enrico Letta a promis să stimuleze creşterea economică şi să reducă numărul măsurilor de austeritate. Coaliţia a primit 453 voturi pentru şi 153 voturi împotrivă, dar votul din Senat ar trebui să-i garanteze investitura.

”Prima problemă pe agenda guvernului este şomajul. Doar prin crearea de locuri de muncă putem să ieşim din coşmarul sărăciei şi să ne îndreptăm către creştere, depăşind nedreptatea socială aducând bunăstare”, a spus Letta.

Rata şomajului a ajuns în Italia la 11.5%. Deşi noul Premier a promis să schimbe inclinaţia Uniunii Europene pentru austeritate, el nu a oferit propuneri exacte pentru redresarea economică.