Bulgăraşi cu nucă de cocos - delicioşi şi delicaţi

Bulgăraşi cu cocos
Bulgăraşi cu cocos (Mădălina Crăciun)

Vă invităm să serviţi un desert delicios - bulgăraşi cu nucă de cocos. Este extrem de uşor de pregătit şi rapid, iar reţeta poate fi adaptată pe gustul şi imaginaţia fiecăruia. Plăcuţi prin textura lor fină şi prin aspect, bulgăraşii nu vor da greş în faţa unor musafiri mofturoşi sau în zilele în care vreţi să va răsfăţaţi cu ceva delicat şi gustos.

Pentru preparare avem nevoie de:

- 500 gr biscuiţi cu lapte proaspeţi

- 250 ml lapte de migdale/orez/cocos sau cafea îndulcită

- 3 linguri de cacao

- 80 gr nucă de cocos rasă

- Migdale/alune de pădure/nuci crude, stafide sau vişine din vişinată

Începem prin a fărâmiţa biscuiţii cu făcăleţul pe masa de lucru. Putem folosi şi robotul de bucătărie, important este să ne oprim când atingem o textură grunjoasă. Contează de asemenea ca biscuiţii să fie proaspeţi, altfel vor schimba aroma bulgăraşilor.

Adăugăm cele 3 linguri rase de cacao peste biscuiţii fărâmiţaţi şi amestecăm până omogenizăm cacaoa. Adăugăm treptat laptele sau cafeaua. Unii biscuiţi pot absorbi mai repede laptele şi atunci am avea nevoie de o cantitate mai mică. Vrem să obţinem o textură potrivit de umedă şi maleabilă ca să putem forma bulgăraşii.

Pentru cei care preferă deserturile mai dulci, putem adăuga în compoziţie 3 linguri de gem de caise/prune sau dulceaţă de vişine (aveţi grijă să adăugaţi mai puţin lapte pentru că şi gemul ajută la omogenizarea biscuiţilor fărâmiţaţi).

Procesul de formare al bulgăraşilor este foarte simplu. Luăm o ciupitură din compoziţie, adăugăm în mijloc o nucă sau vişină, eu de data aceasta am folosit stafide, învârtim compoziţia în palmă până formăm o bilă, pe care o tăvălim bine în nuca de cocos.

Pentru că la pregătirea lor am folosit ingrediente de origine vegetală, bulgăraşii rămân proaspeţi până la 3 zile, sunt uşor de consumat şi plăcuţi în orice moment al zilei.

Articol scris pentru Epoch Times România