Bucureştiul, sub zăpadă. Firea: "În continuare acţionăm, dar de miercuri vine primăvara, Doamne-ajută!"

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Deszăpezirea trotuarelor şi a arterelor secundare ale Bucureştiului va începe după ora 15:00, în momentul în care încetează codul portocaliu de ninsoare şi viscol, şi va continua sâmbătă şi duminică, astfel încât luni dimineaţa circulaţia să se desfăşoare fără probleme, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

"În continuare acţionăm, noi am degajat marile bulevarde, arterele, pentru ca oraşul să fie funcţional, să nu existe niciun blocaj, dar aşa cum s-a putut observa, pentru că a nins toată noaptea, nu s-a reuşit o intervenţie încă pe trotuare. De asemenea, pe străzile laterale şi aceasta va fi o muncă atât pentru după-amiaza zilei de astăzi, cât şi pentru mâine, şi pentru duminică, astfel încât luni dimineaţă, când toată lumea revine la serviciu şi de asemenea se redeschid şcolile, să nu mai fie o problemă", a declarat Firea.

"Dar de miercuri vine primăvara, Doamne-ajută!", a adăugat zâmbind Firea.

În acelaşi timp, primarul general a explicat că luni şi marţi nu mai ninge, doar plouă.

"Trebuie să mă angajaţi la Meteo. Deja sunt la curent cu toate informaţiile!", i s-a adresat, glumind, Firea şefei ANM Bucureşti şi Ilfov, Gabriela Băncilă.