Bucureştenii vor putea chema un taxi mai rapid, prin intermediul aplicaţiei TaxiQ

(photos.com)

Să chemi un taxi pare să nu mai fie o corvoadă pentru bucureştenii grăbiţi, începând cu lansarea aplicaţiei TaxiQ, un serviciu gratuit, care permite comandarea rapidă şi inteligentă a unui taxi, direct la şofer, oriunde în Bucureşti.

Potrivit ziarului Capital, aplicaţia, disponibilă atât în Apple Store, cât şi în Google Play Store, este foarte uşor de folosit, atât de către bucureştenii care folosesc ca mijloc de deplasare taxiul, cât şi pentru taximetrişti. În premieră pentru România, aceştia din urmă au la dispoziţie un terminal smartphone dedicat pentru preluarea comenzilor.

De cealaltă parte, imediat după ce se înregistrează în aplicaţie, clientul este automat localizat prin intermediul senzorului GPS al smartphone-ului şi poate vedea imediat taxiurile disponibile din jurul său, localizate la rândul lor prin intermediul GPS. Butonul “Search TaxiQ” începe căutarea taximetriştilor disponibili şi de asemenea, poate să-i ajute pe clienţi să aleagă dintr-o listă a celor mai apropiate taxiuri.

“Suntem la început, adăugăm şi taxiuri şi clienţi în aplicaţie şi ne concentrăm să răspundem cât mai bine nevoilor ambelor părţi. Credem într-o creştere treptată, atât a numărului de clienţi cât şi a numărului de taxiuri şi vrem să ajungem încet dar sigur una dintre cele mai populare aplicaţii de smartphone din România”, a declarat Lucian Neagu, manager TaxiQ.net, citat de ziarul Capital.

Serviciul TaxiQ îţi arată dinainte date pe care dispeceratele clasice nu le oferă şi pe baza cărora clientul poate alege dacă doreşte sau nu să apeleze taxiul respectiv. Aplicaţia furnizează informaţii despre identitatea şoferului (nume şi fotografie), distanţa la care se află maşina, tariful precum şi compania de taxi de care aparţine. În plus, în dreptul fiecărui şofer va fi afişat un rating, care reprezintă media experienţelor altor utilizatori TaxiQ.

De asemenea, TaxiQ oferă informaţii şi despre dotările fiecărei maşini precum aerul condiţionat, spaţiul extins pentru bagaje sau disponibilitatea de a transporta şi animale de companie.

După alegerea unui taxi prin serviciul TaxiQ, clientul primeşte în maxim 45 de secunde răspunsul privind preluarea comenzii şi durata în care taxiul poate ajunge. Dacă are nevoie, clientul are şi opţiunea de a-l suna pe şoferul ales, iar la finalul cursei TaxiQ invită toţi clienţii să ofere un rating şi un review experienţei cu şoferul respectiv, informaţii după care se vor ghida probabil şi alţi utilizatori ai aplicaţiei în momentul alegerii unui taxi.

În prezent, serviciul TaxiQ este disponibil doar în Bucureşti. Aproximativ 100 de taxiuri din capitală au terminale dedicate TaxiQ prin care preiau comenzi, iar numărul acestora va creşte în perioada următoare, TaxiQ intenţionând să acopere până la 10% din taxiurile cu licenţă care deservesc Bucureştiul, adică 1.000 de maşini.

TaxiQ este prima aplicaţie independentă de comenzi de taxi din România cu o infrastructură proprie de terminale smartphone pentru şoferii de taxi. TaxiQ permite oricărui taximetrist, independent sau angajat dar şi companiilor de taxi un sistem alternativ de comandă pentru creşterea numărului de curse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne