Buchetul de mireasă al lui Catherine a avut mirt, lăcrămioare şi zambile, simboluri ale iubirii

Buchetul de mireasa al lui Catherine a avut mirt, lacramioare si zambile, simboluri ale iubirii
Buchetul de mireasa al lui Catherine a avut mirt, lacramioare si zambile, simboluri ale iubirii (Christopher Furlong / Getty Images)

Buchetul de mireasă al lui Catherine a fost în formă de scut şi a conţinut mirt, lăcrămioare, garoafe turceşti şi zambile.

Designul buchetului a fost realizat de Shane Connolly şi se bazează pe semnificaţia fiecărei flori pentru familia regală, pentru familia Middleton şi în cultură.

Lăcrămioarele înseamnă întoarcerea fericirii, garoafele turceşti simbolizează politeţea şi curajul, zambila iubirea constantă, iar mirtul reprezintă căsătoria, dragostea, dar şi inocenţa miresei.

Buchetul a mai conţinut iederă, ce simbolizează căsătoria, iubirea, prietenia şi afecţiunea.

Buchetul lui Catherine a inclus crenguţe din mirtul plantat de regina Victoria în 1845, la Osborne House. Una dintre crenguţele de mirt folosite este din plata folosită pentru buchetul de nuntă al reginei Elisabeta a II-a, din 1947.

Tradiţia includerii mirtului în buchetul de nuntă datează din timpul reginei Victoria, căreia bunica soţului ei, prinţul Albert, i-a oferit un buchet cu mirt în timpul unei vizite la Gotha, în Germania.

În acelaşi an, regina Victoria şi prinţul Albert au cumpărat Osborne House şi au plantat mirtul acolo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe