Brazilia: Un papagal "complice" a fost arestat [video]

Dresat să avertizeze despre sosirea poliţiei, papagalul începea să strige „Mamă, poliţia”. Împreună cu proprietarul - un traficant de droguri din Teresina, un oraş din statul brazilian Piauí - poliţia l-a luat în custodie şi pe „complicele“ său de încredere.
Papagal
Papagal (Screenshot video Youtube)

Printre cei arestaţi într-o operaţiune a poliţiei împotriva traficanţilor de droguri, se află, literalmente, şi un papagal care a fost instruit de proprietarul său să acţioneze pe post de "complice" şi să-l alerteze de sosirea poliţiei. O măsură care nu a fost totuşi suficientă pentru a împiedica raidul, conform celor relatate de presa braziliană. Ştirea a făcut înconjurul reţelelor sociale şi presei, inclusiv Washington Post.

Papagalul a fost confiscat de poliţie în casa unui cuplu din Vila Irmã Dulce, o comunitate din Teresina, statul brazilian Piauí. Papagalul a fost învăţat să-i alerteze pe criminali strigând: "Mamă, poliţia!" în caz de incursiuni ale poliţiei.

Un jurnalist brazilian care s-a aflat faţă în faţă cu papagalul arestat l-a descris ca fiind o creatură "super-ascultătoare", deşi şi-a ţinut ciocul închis bine după ce a fost luat în custodie. „Până acum nu a scos niciun sunet ... e complet tăcut”, a spus reporterul.

Televiziunea braziliană a poreclit papagalul "papagaio do tráfico" (papagalul traficului de droguri). În prezent se află într-o grădină zoologică locală unde unii instructori îl vor învăţa să zboare, pentru a-l putea elibera.

Nu este pentru prima dată când cartelurile de droguri folosesc animale. În Rio de Janeiro, poliţia a confiscat doi aligatori mici, acuzând proprietarii că îi utilizau pentru a face ca trupurile rivalilor să dispară în timpul ostilităţilor dintre bandele unei favela locale.