Boala foarte contagioasa, asemanatoare SIDEI, se raspandeste in China

Chinezi bolnavi de cancer, la marginea Beijingului, 9 martie 2011
Chinezi bolnavi de cancer, la marginea Beijingului, 9 martie 2011 (FREDERIC J. BROWN / AFP / Getty Images)

Intr-un mic hotel situat peste drum de Centrul din Beijing pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, un raporter de la New Express Daily, imbracat intr-un constum de protectie, a intervievat 12 pacienti “neobisnuiti” veniti din diferite zone ale Chinei. Simptomele lor sunt dureroase si epuizante, asemanatoare celor ale SIDEI, dar testele repetate pentru SIDA au iesit negative.

Lin Jun, unul dintre pacientii intervievati in articolul din 24 martie al New Express Daily, a declara ca desi inainte fusese dolofan, acum este doar piele si oase, si incheieturile sale s-au deformat.

Lui Lin i se spune “fratele cel mare” in cadrul grupului, pentru bunatatea sa si pentru ca ofera speranta celorlalti pacienti ca se simt deznadajduiti, unii chiar gandindu-se sa se sinucida.

In 2008 mama lui Lin a primit o transfuzie de sange la un spital. Dupa aceea, ea a inregistrat nopti in care transpira intens, i-au amortit picioarele, dureri in tot corpul, incheieturi care paraiau, mancarimi pe maini si pierdere in greutate.

In luna mai a aceluiasi an, Lin s-a infectat accidental prin contactul cu sangele mamei sale. 14 zile mai tarziu s-a imbolnavit, avand ganglionii limfatici umflati la gat, genunchi care paraiau si dureri in tot corpul. De asemenea, a inceput sa vomite dupa fiecare masa si partea stanga a fetei sale s-a umflat. In jumatate de an, greutatea lui a scazut de la 82 de kg la 52.

Trei luni mai tarziu, sotia sa si copilul sau au dezvoltat aceleasi simptome.

Lin a declarat ca s-a dus la fiecare spital major din Shanghai dar nu a obtinut un diagnostic clar. De asemenea, a facut testul HIV de 8 ori dar de fiecare data acesta a iesit negativ.

Apoi el a gasit pe Internet un blog numit “Grupul Negativ”, despre care a aflat ca se refera la “SIDA negativa”. El a realizat ca cei care scriau pe acest blog erau oameni ca si el, cu aceleasi simptome, si disperati sa gaseasca un leac.

Cateva organizatii media chineze au raportat recent ca Departamentul Sanatatii din provincia Guangdong a confirmat faptul ca oameni din Beijing, Shanghai si Guangdong s-au imbolnavit dupa ce au fost infectati cu un virus necunoscut. Pacientii cred ca au SIDA, dar testele pentru HIV sunt mereu negative.

Guangdong a organizat experti clinici, epidemiologi si psihologi pentru a lucra impreuna asupra acestor cazuri. Ministerul chinez al Sanatatii a selectat de asemenea 6 provincii si orase cu mai multi pacienti, incluzand Beijing, Shanghai, Zhejiang, Hunan, Jiangsu si Guangdong, pentru a desfasura studii epidemiologice, dar inca nu exista rezultate, conform raportului media.

In majoritatea celor 30 de cazuri investigate de New Express Daily pentru raportul sau din 24 martie, oamenii au declarat ca rudele si prietenii lor sunt de asemenea afectati. Majoritatea celor 30 de pacienti au fost infectati prin contact sexual. Unii medici chinezi au preferat insa sa-i eticheteze ca avand fobie SIDA.

Totusi, boala pare sa fie puternic contagioasa si se poate raspandi prin contact cu orice lichid corporal — prin sarut, obiecte folosite in comun, transpiratie si chiar sex protejat. Dupa ce este infectat, sistemul imun pare sa fie atacat, ceea ce rezulta intr-o scadere a celulelor albe din sange si a abilitatii corpului de a se apara impotriva bolilor infectioase si a corpurilor straine.

Agentiile oficiale din domeniul sanatatii au desfasurat doar teste HIV asupra acestor pacienti si nu au facut verificari pentru alti virusi patologici, similari. Rezultatele HIV iesind negative, multi pacienti au incetat apoi sa foloseasca masuri de protejare cu rudele lor. Multi dintre pacienti au declarat ca ulterior toate rudele si prietenii lor s-au infectat.

Un barbat infectat a declarat pentru The Epoch Times ca boala este foarte contagioasa si greu de prevenit. Sotia sa si copilul lor de 2 ani par sa o aiba. Copilul are pete de sange pe buze si piele, conform declaratiilor sale.

Un ofiter pensionat a declarat pentru The Epoch Times intr-un raport din 16 iunie 2010 ca a fost infectat cu o boala cu simptome similare in 2009 la o petrecere in casa unui prieten. “Am crezut la acea vreme ca am racit, asadar am participat la tot felul de intruniri. Prin urmare, peste 100 dintre colegii mei din armata, rude si prieteni au fost infectati de mine”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură