BNR, mişcări strategice: Menţinem rata dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an

BNR a decis menţinerea ratei de dobândă monetară la 1,75 la sută pe an, însă îngustează coridorul dintre facilitatea de depozit şi de credit.
Mugur Isărescu
Mugur Isărescu (Epoch Times România)

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât, în şedinţa de marţi, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,75 la sută pe an, reiese dintr-un comunicat de presă al instituţiei conduse de guvernatorul Mugur Isărescu.

În acelaşi timp, BNR a decis gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar şi îngustarea coridorului simetric format de ratele dobânzilor facilităţilor permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la /- 1,25 puncte procentuale de la /- 1,50 puncte procentuale.

Astfel, începând cu 4 octombrie, rata dobânzii pentru facilitatea de depozit creşte la 0,50 la sută, iar rata dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) se reduce la 3,00 la sută.

Pentru mai multe detalii intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie