Bizar. George Floyd şi ofiţerul de poliţie care l-a ucis lucraseră împreună într-un club de noapte

Proteste majore în SUA, 30 mai 2020
Proteste majore în SUA, 30 mai 2020 (AFP / Getty Images)

O întorsătură bizară în dosarul uciderii bărbatului de culoare George Floyd a fost raportată după ce fosta proprietară a clubului din sudul oraşului Minneapolis a dezvăluit că Floyd lucrase la clubul ei ca agent de pază, alături de ofiţerul de poliţie Derek Chauvin, bărbatul care l-a ucis în timpul arestării sale.

Proprietara clubului, Maya Santamaria, spune că cei doi au lucrat în acelaşi schimb ca agenţi de pază la clubul El Nuevo Rodeo de pe Lake Street, înainte ca afacerea să fie vândută cu câteva luni în urmă.

„Chauvin a fost ofiţerul de poliţie de serviciu pe aproape întreaga perioadă de 17 ani în care am fost deschişi. Lucrau împreună în acelaşi schimb, doar că Chauvin lucra afară iar paznicii de securitate lucrau înăuntru”, a declarat Santamaria, pentru postul KSTP.

Cu toate acestea, Santamaria a spus că nu poate fi sigură că Chauvin şi Floyd s-au cunoscut, deoarece există peste zece agenţi de pază care lucrează la club în oricare seară.

Totuşi, ei au lucrat pe ture suprapuse, iar faptul că un bărbat a sfârşit ucigându-l pe celălalt ar trebui să genereze o anchetă pentru a stabili dacă cei doi nu aveau o relaţie anterioară.

Dacă Chauvin şi Floyd nu s-au întâlnit pentru prima dată în momentele dinaintea morţii lui Floyd, aceasta ar putea însemna că există un motiv mai profund în spatele crimei.

Dacă este adevărat, acest lucru ar putea face diferenţa între o acuzaţie de omor din culpă sau crimă.

Santamaria susţine că nu şi-a dat seama că bărbaţii din videoclip erau foştii ei angajaţi până când un prieten nu i-a atras atenţia.

Toţi cei patru ofiţeri care se aflau la faţa locului în momentul incidentului au fost concediaţi.

Primarul lui Minneapolis, Jacob Frey, a cerut proces penal împotriva ofiţerului de poliţie care l-a ucis pe George Floyd.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe